Coğunuz duymuşsunuzdur ancak duymayanlarınız da vardır. Uber diye mobil bir uygulama var. Aslında bircok ulkede hizmet veren bir sistem.Hatta yabancı dizilerde ara ara duyuyoruz. Bir suredir istanbulda da hizmet vermekte. Uygulama size luks araclarla taksi hizmeti sunmakta. Bana şu ana kadar sadece Mercedes vito geldi.
Olay bi taksi gibi işliyor. Uygulama uzerinden olduğunuz yeri ve gideceğiniz yeri işaretliyorsunuz ve arac cağırıyorsunuz. Genelde 5 10 dakika icinde geliyor. Ve hizmet gercekten guzel. Takım elbiseli suruculer olsun size tavırları olsun kendinizi iyi hissetmenizi sağlamakta. ve araclar 6 kişilik. Birbirine bakan koltuklar. Grup halinde inanılmaz avantajlı ve zevkli oluyor.
Şimdi asıl konuya geleyim. Uber aslında gecmişte daha avantajlıydı. Kampanyalar vs olsun. Ancak şu an da oldukca avantajlı.
Uye olurken sizi davet eden kişinin kullanıcı kodunu girdiğinizde ilk yolculuğa ozel 40 tl lik hediye veriyor. Kısaca ilk yolculuğunuz ucretsiz oluyor. Karşı tarafa da siz kullandığınızda 40 tl lik bir indirim kuponu vermekte. Yani siz uye olduktan sonra arkadaşlarınızı da davet ettiğinizde onların ilk kullanışında 40 liralık kupon kazanıyorsunuz. Bunu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Şimdi bir de ucretleri acıklayayım. 40 tl veriyor ama ya daha fazla tutarsa diye
Acılış ucreti : 4 tl (taksiler 3.20 tl)
Km başına ucret: 2.20 tl (taksiler 2 tl)
Dakika başına ucret 0.20 tl
Bugun yaptığım bir yolculuğu gostereyim. 27.62 tl odedim. bunun 20.52 tl si yol 4 lirası acılış 3.10 tl side zaman ucreti. Toplamda 9.33 kilometre gitmişim. Normal takside hesaplarsak 22 lira civarında odeyecektim.
Normal hayatta kullanmak ister misiniz bilmiyorum ama ucretsiz kullanımlar gercekten goze hoş geliyor.
Ek olarak bugun bir surucuyle konuştum istanbulda 1050 adet arac varmış. Ben o kadar beklemiyordum.
Bu uygulamanın linki :https://play.google.com/store/apps/d....ubercab&hl=tr
Bu da benim kodum : uberbelesue
Benim kodumu uye olurken kullanırsanız 40 tllik ucretsiz ulaşım hakkınız olacak. Yazmazsanız olmuyor. Tabi kullanan başka arkadaşlarınız var ise onları yazın