merhaba kızlar, uzun zamandır bu platformda hamilelik paylaşımlarını okuyorum, bugun ben de sizlere umut olsun diye kendi surecimi yazmak istedim. Daha once mesajlarıma denk gelenler bilir, 40 yaşındayım, 3 ay once evlendim, cocuğum yok. İlk 2 ay gun aşırı birliktelikle denedik olmadı, ovulasyon testlerinde hic pik goremedim, acaba yumurtlamıyor muyum diye duşunerek doktora gittim, rahmimde 4 tane miyom olduğunu oğrendim. Rahim filmi cekilip bakılacaktı, miyomlar tupe baskı yapıyorsa ameliyatla alınacaktı ve yaş haddinden dolayı tup bebek deneyecektik vs. Sonra bazı doktorların bizim gibileri sağılacak inek gorduğunu fark ettim. 6 ay boyunca doğal yontemlerle devam kararı aldık. Bu ay regli bitiminden itibaren, yumurtlama gunu ve izleyen hafta boyunca aralıksız her gun yaptık. Cok yorucu olduğunu soylemeliyim, bu arada boşalma esnasında hep misyoner pozisyonunda ve altımda yastık takviyesiyle denedik. Belirtilere gelince; Kızlar regl belirtileri dışında ( goğuslerde hassasiyet, şişkinlik vs) hicbir fark yok diyebilirim. Yalnızca bat gunu ve sonraki gun birkac saniye başım dondu, tansiyonumu olctuk oldukca duşuktu. 17 martta regl olmam gerekiyordu, olmadım. Doğal yollarla hamile kalacağıma o kadar inanmıyormuşum ki stresten geciktiğimi duşundum, gecikmenin 3. Gunu erken gebelik testi yaptım 10 saniye icinde cok net 2 cizgi belirdi. Bu sabah da normal kaset test yaptım ve evet gercekten hamileyim Bu hafta ici doktora gideceğim, dualarınız benimle olsun Beslenme işine gelince hicbir ek gıda takviye almadım, folik asit kullanmaya dun başladım, sigarayı bırakmaya calışıyorum, dun 1 tane ictim sonra da kendimden nefret ettim, hemen bırakacağım inşallah. Kızlar kafaya takınca olmaz derler ama ben bırakın kafaya takmayı aklımı bununla bozmuştum, cevremdeki insanlar “uzulme evlatlık alırsın olmazsa” demeye başlamıştı, her şey bir yere kadar, Rabbim ol desin yeter ki. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah.