Merhaba, 2 gun once normal izlem icin sağlık ocağına gittim. Kanına da bakalım dediler ve kan tahlili yaptırdım. Sonucunda karaciğer enzimlerin yukselmiş dedi doktor. Normali 0-35 olan değerler ALT:164 AST:65 gibi değerler cıkmış. Dahiliyeye gittim 3 sebebi olabilir dedi. Gebeliğe bağlı karaciğer yağlanması, hepatit taşıyıcılığı ya da safra kanalında tıkanıklık. Tekrar tahlil ve karaciğere safra kesesine bakmak icin ultrason istedi. Ultrasona girdim sabah karaciğer safra normal dedi bakan doktor. Hepatit sonucum cıkmadı daha. Karaciğer enzimleri ise ALT:143 e AST:56 ya duşmuş. Ultrasona bakan doktor değerler cok yuksek değil idare edilebilir dedi konuşmamızda.
Başka karaciğer enzimleri yukselen var mı? Neden olabilir acaba fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Demir hapından olabilir mi diye duşundum doktorun da aklına geldi ve kan tahlilinde bakacağım dedi. Bir de bu demir hapına taktım bu sıralar(gynoferro sanol). 8 kilo almış gorunuyordum 3 gundur icmiyorum ve neredeyse 1 kilo vermişim. Kullanmayan var mı acaba aranızda? Neredeyse 3 aydır kullanıyorum. Kan değerlerim iyi cıkıyor daha once de iyiydi.
3 gundur demir hapını icmiyorum acaba ondan mı geriledi sonuclar? Benzer durum yaşayan var mı? Yardım lutfen