Av.Murat Turhan : YASAL UYARI
Sayın İlgili;
Biz, Turkiye Cumhuriyeti kanunları uyarınca kurulmuş olan Tiglon İletişim Sistemleri Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketinin yasal temsilcisiyiz.
Tarafınızca xxx - YouTube linkinde, mali hakları muvekkil şirkete ait olan "Zefir" adlı sinema eserinin, muvekkil şirketin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndan doğan mali haklarına tecavuz teşkil eden bir bicimde, muvekkil şirketin izni olmaksızın umumi olarak coğaltım, dağıtım ve yayımının yapıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Muvekkil şirketin mali haklarına tecavuz teşkil eden materyaller aşağıdaki URL adresinde yer almaktadır:
xxx - YouTube
Mali hakları muvekkil şirkete ait sinema eserinin web sitenizde kullanımı muvekkil şirketin veya diğer herhangi bir hak sahibi ya da onun acentesinin iznine ya da yasaların verdiği yetkiye dayanmamaktadır.
5846 Sayılı Yasa'nın EK-4 maddesinin 3. bendi uyarınca:
"Dijital iletim de dahil olmak uzere işaret, ses ve/veya goruntu nakline yarayan araclarla servis ve bilgi icerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlali halinde, hak sahiplerinin başvuruları uzerine ihlale konu eserler icerikten cıkarılır. Bunun icin hakları haleldar olan gercek veya tuzel kişi oncelikle bilgi icerik sağlayıcısına başvurarak uc gun icinde ihlalin durdurulmasını ister. İhlalin devamı halinde bu defa, Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru uzerine, uc gun icinde servis sağlayıcıdan ihlale devam eden bilgi icerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir...."
"Zefir" isimli sinema eseri muvekkil şirketin mali haklarına tecavuz teşkil eder bicimde izinsiz olarak kopyalanmıştır. Bu nedenle tarafınızdan tecavuz teşkil eden iceriğin kaldırılmasını talep etmekteyiz.
NETİCE VE TALEP :
Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle ve fazlaya ilişkin tum talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 3 gun icinde tecavuz teşkil eden iceriğin ve/veya bu iceriğe verilen linkin kaldırılmasını, aksi takdirde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun Ek-4 maddesi uyarınca gerekli hukuki yollara başvuracağımızı ihtaren bildiririz.
Saygılarımızla,
arkadaşlar sice ne yapmalıyım bana gayet gercekci geldi.
Avukatan Gelen Yasal Uyarı Sizce Ne Yapmalıyım?
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Avukatan Gelen Yasal Uyarı Sizce Ne Yapmalıyım?