Bu sitede yeniyim ve ilk kez yazıyorum. 7 ay korunmam sonunda hala hamile kalamayınca ve aşırı adet sancımdan dolayı dr. gittim ve test sonucu proloktin hormonumda yukseklik olduğu ve bu yuzden gebe kalamadığımı oğrendim. Herkesin malumu o ilacı verdi doktor. DOSTİNEX.
2020 Kasım da gebelik gecirdim fakat bebek 23 Aralık da kanamayla birlikte duştu. Sebebini sorduğumda %90 bebekte kromozal bir bozukluk vardır cunku değerlerin gayet normal dediler. 3 duşuk olmadıkca sebebi araştırılmıyormuş. İlk gebeliğimdi zaten. Bebek gelişmemiş. İlk randevuda bebek 5+6 dı. Kese gorundu. 13 gun sonra tekrar kalp atışı icin gittim. Olması gereken zaman 7+3 ken bebek 6+1 di. Yani 13 gunde sadece 2 gunluk bir buyume vardı kesem bozulmuştu ici kan doluydu. Kalbi atıyordu fakat cok yavaş. Zaten o gunden 3 gun once lekelenmem başladı. Hissetmiştim kotu bir şey olacağını. Ve hazin son...
Tabi yıkıldım. Yutkunamadım. Hevesim kursağımda kaldı. Kalp atışı icin sevincle uyandığım gunun akşamında bebeğim duştu. Ve boş sancılı bir karınla yatağımda sabaha kadar sessiz sesiz ağladım... Ve dua ettim bol bol. İcimden surekli Allah'ım isyan etmiyorum vardır bildiğin dedim.
1 ay sonra tekrar Dr. a gittim. Yine testler v.s v.s. Doktor bana yine prolaktinin yuksek duşuğun peşine 3 ay gecince tekrar gel bu sefer dostinex vermeyeceğim belki kendiliğinden duşer demez mi... Dedim ki yeter artık. Folik asit vitamin bilmem ne hicbir şey kullanmayacağım. Bu arada Folat ve D vit. seviyem sınırın ustune cıkmış bile. Attım bir koşeye hepsini.
Ama en onemlisi kafa. Herşey kafada bitiyor. O umitsizlikle ve sıfır beklenti ile gecti 3 ay. Tabi nasılsa olmuyor diye korunmadık bu ara. Bir de baktım adet olmuyorum. Goğuslerim ağrımaya başladı falan. Ben ŞOOKKK... Test yaptım pozitif... SAT a gore 5+5 gunluk hamileyim. Ama tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum icin Dr. a gitmedim. Dedim ki ez az 7 haftalık olsun. Kese varsa var, kalbi atıyorsa atıyor desin. Ama yinede icimde bir kuşku, bir şuphe var. Normalde 10 Nisan'a randevu aldım. Beklemeyip bu hafta sonu Dr. a gitsem mi acaba???? Korkularımı anlayacağınızı tahmin ediyorum