Merhabalar, ismini vermeyeceğim ulusal ve uluslararası makine ihracatı yaptığımız bir iş yerimiz var. Dedelerden kalma ve babamlar yıllardır bu işi yapıyorlar. Urunlerimiz tamamen yerli ve Turkiye'nin pek cok yerinde 80'lerden bugune urunlerimiz halen kullanılmaktadır. Fakat doviz kurlarının artması, demire gelen pahalılık gibi problemler ozellikle yerli sanayide de fiyat artışını tetikledi. Bu yuzden de ulusal pazarda yaklaşık 3-4 aydır işler cok kotu ve yıllardır devam eden işimiz artık son bulma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu krizi aşabilmek adına ozellikle urunun pazarlanması aynı zamanda da alıcı bulabilmesi icin interneti hic denemediklerini farkettim. Ustelik yaptıkları iş hem ulusal pazarda saygın hem de sağlamlığıyla tanınmasına rağmen ne yazık ki cağın gerisinde kalmışlar. Bunu aşabilmek adına hızlı bir şekilde piyasa araştırması yapmaya başladım. Ozellikle de bunu yurtdışına aracı firmalar olmadan pazarlayabilir miyim diye duşunuyorum. Aklıma ilk etapta balkan ulkelerinin yerel sahibinden.com gibi websiteleri geldi ama bir sonuca erişemedim. Aliexpress gibi sitelerde de sadece cinden satış olduğunu biliyorum. Turkiye'den yurtdışına satışını gercekleştirebileceğimiz yani en azından urunlerimizin gorucuye cıkmasını sağlayabileceğimiz bildiğiniz websiteleri var mı? Bu konuda başka oneriniz varsa ve paylaşırsanız cok memnun olurum.