İnternet Nasıl Uretilir?

Hic duşundunuz mu internet nasıl uretilir?

Belki bircoğuna bu soru cok anlamsız gelebilir. Bu dunyada hicbir şey yoktan var, vardan yok edilemiyorsa;
tıpkı elektriğin elde var olan ekipmanlarla uretilmesi gibi internetin de uretilmesi durumu soz konusudur diye duşunuyorum.

İnternet sağlayıcıları interneti nasıl uretirler ve işleyişi nasıldır? internet fiziksel ekipmanların tezahurunde mi uretilir?
Yoksa radyo frekansları gibi bir dalga boyuna mı sahiptir?

Bilgisi olan arkadaşlar acıklayabilir mi? Rica ediyorum dijital kaynak sunmayın. Sizin bilgi ve yorumlarınızı merak ediyorum.

edit; (COZULDU)

Şu anda kullandığımız internet aslında yoktan var edilen bir şey değildir. İnternet ağı bir otoyola benzer, herkes birbirine kablolarla bağlıdır. Local ağ kurulumunda bilgisayarların tamamı birbirlerine bir modem yardımıyla bağlanır, Dunya geneli kullanılan internet ağı da bu şekilde birbirine kablolar yardımıyla bağlıdır. Yani hepimizin kullandığı internet denilen şey bir local ağdan ibarettir.

Bigisayarımıza veya telefonumuza cağıracağımız veri başka cihazdan internet adını verdiğimiz ağ yoluyla veri transferine tabi olur. Bu uzun mesafelerde kablo ile taşınıp kısa mesafelerde de kablosuz aktarılabilir. Wifi yani.

Ayrıca fiber internette; fiber optik kablolarda elektriğin tam yansıma yapması sonucu hızlı fiber internet elde edilir.

Dolayısıyla elle alınır, gozle gorunur bir şey değildir internet. Uretilmez. Sadece veri transferi ağına verilen addır. Sonuc itibariyle internet diye bir nesne ya da fiziksel olgu yoktur. Yalnızca bu veri akışına verdiğimiz genel addır.