Bazı acısu balıkları akvaryumlarda uretilebilir. En kolay uretilebilenler lepistes ve moliler gibi canlıdoğuranlar ile kribensis gibi dayanıklı cichlidlerdir. Bu balıklar karma akvaryumlarda bile ureyebilirler. Hatta uremeleri sonucu yeni balıklara yer bulma sorunu bile yaşanabilir.

Genellikle, eğer uretim kolayca yapılabiliyorsa balık kolay beslenip yaygın hale gelebilmektedir. Boylece yaygın akvaryum kitaplarında yer alarak ulaşılabilir kaynak formunda bulunmaktadır. Baenschs "Aquarium Atlas", buyuk ihtimalle, nadir turleri kapsayan en iyi referans kitabıdır.TFH’de bircok uretim uzerine kitap yayınlamıştır. Uretim uzerine ilk okunacak kitap Chris Andrews’un "Fish Breeding" kitabıdır ve "Interpet Guide to..." serisi yayınıdır.

Genellikle, bircok acısu balığı akvaryum ortamında uretilemez. Monodactylus sebae gibi turler nadiren, tesadufen ve zorlukla uretilebilir. Bu gibi tek tuk uretim deneyimleri yaşanmış turlerin yanında, archerlar gibi bazı balıkların ureme davranışları ve uretimleri ile ilgili hic bir bilgi yoktur. Bunun nedeni muhtemelen, adı gecen turlerin oldukca buyuk boyutlara gelebilmesi ve ureme faaliyetlerini gercekleştirmek icin hem oldukca buyuk tank hem de sayıca kalabalık suruler gerektiriyor olması olabilir. Buyuk ihtimalle buyuk tank, yeterli sayı ve birikim-deneyim birleşince bu denklemler cozulecektir. Bununla birlikte uremeye tetikleyici etki eden faktorler (ki tuzluluktaki ve ısıdaki değişiklikler) uzerinde de yeterli gozlem kaydı yoktur. Deneysel calışmalara ihtiyac var.

Eğer acısu akvaryum balıklarını uretmek istiyorsanız, belki de en uygun başlangıc turleri şunlar olabilir:

·Kribensis (Pelviachromis pulcher ) - Yumurta yayar, yumurta ve yavruları gozetir.

·Orange chromide (Etroplus ) - Yumurta yayar, yumurta ve yavruları gozetir.

·Bumblebee goby (Brachygobius spp.) - Yumurta yayar, yumurta ve yavruları gozetir.

·Sailfin molly (Poecilia velifera ) - Canlıdoğurur, yavrular iridir ve kolay beslenir

·Halfbeak (ozellikle Dermogenys turu) - Canlıdoğurur, yavrular oldukca kolay beslenir.