Gunaydın…
9 haftalık gebeyim. Dun kontrolumuz vardı, kan ve idrar testi verdik. İdrar yolunda enfeksiyon cıktı. Doktorumuz yerinde değildi. Sekreteri sonucları yolladı. Doktorumuz da ilac yazdı. Tabi ki doktor bebeği tehlikeye atacak bir şey yazacak değildir. Koskocaman doktor sonucta benden iyi bileceği kesin. Ama 9 haftalık gebe olduğumu unutmuş yada sormamış olabilir mi diye şuphe kaldı icimde. Cunku amoklavin 1000 mg ve bir gecelik kullanılacak şaşe vermiş. İlacları eczaneden alırken gordum ve eczacıya amoklavin cok guclu bebeğe bir zararı olmaz mı diye sordum. Bize sorarsan olur dediler. Gonlum rahat etmedi tabiii… Aile hekimimizi aradım icmemeni tavsiye ediyorum 3 aylık gebeliğe kadar ilac kullanman bebeğe zarar verebilir, bol su icmen bunun ilacı dedi. Bir şikayetim yok arada yanma oluyor idrarım cok koyu onun farkındayım . Ama başka bir şey olmuyor. İcmesem idrar yollarında ki enfeksiyonun bebeğe bir zararı olur mu ? Kendi kendime gecirmeye calışsam? Boyle bir şey başına gelen var mı ? Siz nasıl bir yol izlediniz ? Siz olsaydınız ne yapardınız yada ?
bu arada 0-5 arasında olması gereken değerim 31. 0-10 arasında olması gereken değerim 26 cıkmış.