Dunyanın en buyuk kripto para borsalarından FTX’in ABD kolu FTX US’de genel mudur istifa etti. İstifasını Twitter’dan acıklayan Brett Harrison, “FTX’teki genel mudurluk gorevimden ayrılıyorum. Onumuzdeki aylarda, sorumluluklarımı devredeceğim ve şirkette danışmanlık rolune gececeğim.” ifadelerini kullandı.
Harrison, FTX’te elde ettiği tecrubeler icin minnettarlık duyduğunu belirtti. Ayrıca, FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried’a da verdiği fırsat ve guveni icin son derece minnettar olduğunu ifade etti.
Harrison, FTX’teki gorevine bundan yaklaşık 1.5 yıl once başladı. Tecrubeli isim, daha once buyuk piyasa yapıcı şirketlerden Citadel ve Jane Street’te calıştı.
Harrison, borsadaki gorevlerini devretmesinin ardından ne yapacağına dair şu an icin bir ayrıntı vermedi fakat “Daha fazlasını paylaşmak icin sabırsızlanıyorum.” dedi.
FTX yoneticisinin bu istifası surpriz olarak karşılandı. Harrison, yakın zaman oncesine kadar ceşitli konferans ve etkinliklerde FTX’i temsil ediyordu.
Kriptoda istifalar art arda geliyor Son zamanlarda kripto para sektorunde bazı onemli isimler, bulundukları kritik pozisyonlardan istifa kararı aldılar. En buyuk borsalardan Kraken’in CEO’su gectiğimiz gunlerde CEO’luktan istifa etmişti. Aynı şekilde, onun oncesinde de Michael Saylor, MicroStrategy CEO’luğundan ayrılıp yonetim kurulu başkanlığına gecmişti. Bugun gelen bir başka istifa ise Celsius’un CEO’su Alex Mashinsky’di.