Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda kadrosunda bulunan John Mikel Obi Mikel aktif futbol kariyerini noktaladı.
35 yaşındaki orta saha oyuncusu vedasını sosyal medya hesabından duyurdu.
Mikel, "Butun guzel şeylerin bir sonu olmalı' diye bir soz vardır ve profesyonel bir futbolcu olarak kariyerim icin o gun bugundur.
Kariyerimin son 20 yılına bakıyorum ve başarabildiğim her şeyden ve ozellikle de bunun şekillenmesine yardımcı olan insandan cok memnun olduğumu soylemeliyim.
Tum bunlar ailemin, yoneticilerimin, kuluplerimin, koclarımın, takım arkadaşlarımın ve hepsinden onemlisi sadık hayranlarımın sarsılmaz desteği olmadan mumkun olmazdı.
Beklentilerinizi karşılayamadığım gunlerde bile iniş cıkışlarımda bana destek oldunuz. Buyuk bir teşekkur ederim.
Ayrıca kariyerimde herhangi bir şekilde ilham verdiğim herkesi hayallerinden asla vazgecmemeleri konusunda cesaretlendirmek isterim, cunku her bırakmayı duşunduğunuzde, neden başladığınızı hatırlayın.
Bu bir veda değil, başka bir yolculuğun başlangıcı, hayatımın başka bir bolumu. Geleceğin ne getireceğini dort gozle bekliyorum ve umarım benimle yurursun. Teşekkurler" mesajını paylaştı.
John Obi Mikel, 2019-2020 sezonunda Middlesbrough'dan Trabzonspor'a transfer olmuştu.
Nijeryalı oyuncu bordo mavili formayı 27 kez terletti.
John Obi Mikel Trabzonspor ile Turkiye Kupasını kazandı.
Son olarak Al Kuwait takımında forma giyen orta saha oyuncusu kulubuyle 2 karşılaşmada sure aldı.
19 yaşında Chelsea'ye imza atan Mikel, 11 sezon Londra ekibinin formasını giydi.
Mikel Chelsea formasıyla 9 kez kupa sevinci yaşadı.
John Obi Mikel, Nijerya Milli Takım formasını 42 kez giydi. Milli forma ile 3 gol atan Mikel, Nijerya ile Afrika Uluslar Kupasını kazandı.