Merhabalar..

Burada gebeliğimin başında konu acmış ve bir nevi icimi dokmuştum. Şuanda tam tamına 5.5 aylık hamileyim. Şimdiye kadar bir sıkıntı olmayan gebeliğimde Pazartesi gunu dr.a gitmemle icime kurt duştu. Dr. bana bebekte gelişim geriliği olduğunu ama kendimde minyon (1.52 boy) olduğum icin genetik bir durum da olabileceğini yine de bebeğe giden kan akışını gormek icin detaylı ultrasona girmem gerektiğini soyledi.

Velhasıl bugun Nisa hastanesinde Reyhan Hn ’a muayene oldum. Detaylı ultrasonda guzelce bir inceledi. Burun kemiği ense kalınlığı normal ic organlarda sağlam gorunuyor sadece bağırsaklarda bir parlaklık var ve bebek haftasından kucuk dedi. Raporlarımla tekrar kendi dr ’a Murvet Hn ’a gittim. O da bana normalde yaşımın kucuk olduğunu (26) ense burun olcumlerinin iyi olduğunu bebeğin kucukluğunun genetik olabileceğini ama yinede down riskinin olduğunu net bilgi icin istersem fetal DNA testi yapabileceğimizi soyledi. Bende gebeliğimi sonlandırmayı duşunmediğimi bu yuzden bu testi istemediğimi soyledim. O zaman yapacak birşey yok gelişimini takip edeceğiz dedi. Bu arada bebeğin bacakları haftasına gore kısa yoksa 1 haftalık gerilik problem değil dedi. Boyu 23 cm kilosu 441 gr. Daha once başına boyle birşey gelen var mı? Sizce başka bir dr.a da gitmeli miyim? Gercekten endişe edilecek bir durum mu? Kafam karmakarışık. Lutfen yardım edin