Arkadaşlar bugun ilk goruşmemi yaptım (Ve Aşağıda Yazdıklarım Birebir Ağzımdan ve Karşı Tarafın Ağzından Cıkanlardan İbarettir Abartma vs Hic Bişey Yoktur ve aklıma Geldikcede Konuyu Edit ederek Ekliyorum)

Muhasebecim ile birlikte gittim,
Şunu Soylemek İsterim Gayet sakin ılımlı bir goruşme gecti...

Mudur Bu konunun Şu anda anlaşma ve uzlaşma aşamasında olduğu, cağrılan kişilerden goruş alındığı ve bunlarında aynı zamanda ust tarafa aktarıldığı soylendi,

mudurun onundeki dosyada kazanclarım yazıyo mu yoksa , ama soylememekte ısrar ediyolar,
benim bi analiz yapıp, kazanclarımı daha doğrusu bankalara giren google ireland kazanclarını belirleyip onlara bi teklifle gelmemi istiyorlar, bende dedimki "e zaten sizde gerekli olan bilgiler mevcutdur,"
neden bide benden bunları istiyorsunuz dedim. soru havada kaldı laf değişti falan filan, yani ben benim bankaya giren google gelirlerini zaten biliyodum ama orda bişey demedim mudure, Yemliyolar resmen,

(Mudur) Bizim bu ilk goruşmemiz olduğu icin ayrıntı veremiyoruz diyorlar, Niyemi Gelir idare başkanlığı bi calışma yapmış zaten sizde bi kendinizi check edin,
bi toparlanın ne yaptığınıza ne ettiğinize bi bakın ondan sonra ikinci goruşmeye davet ediyoruz, siz kendi verilerinizi toıplamış oluyosunuz sonra o verileri bizimkiler ile karşılaştırmış oluyoruz,
siz bu aşamadan sonra uyum icersinde ne yapacağınıza karar veriyosunuz..

Gelirler dairesi başkanlığı bi calışma yapmış diyor, sizde kendiniz bi calışma yapabilirsiniz diyede ekledi

Yalnız tum kazanclar ustunden %50 duşulup vergilendirme yapılacağı kesin arkadaşlar, sizin toplam yıllarda 200.000 cıktı bunun yarısı ustunden vergilendirme yapacaklar orası kesin, ama
KDV konusunda sıkıntı var gibi, ortada dolaşan bi şeyler var diyo mudur ama netlik yok, ama tahminimce kdv yurtdışı reklam gosterimlerinizi belgeye dokerseniz, KDV olmayabilir ama gelir vergisi net,

peki dedim sizinle mesela uzlaştık bi rakam cıkardınız, pazarlığımızı ettik, bu rakamı beyan ettik, ama dedim benim bunu odiyecek gucum yok napacaz, işte orda muhasebeci girecek devreye dedi,
vergi dairesine yazı yazıp odeme gucluğunun olduğunu ve bunu şu anda odeyemeyecğini izah edicek, yapılandırma yada pişmanlık yasası nezdinde işleyiş devam edicek,
( Bu arada musasebecim Gelir olayını beyan ettikten sonraki surecte Vergi Hukuk Avukatı tutarsak bize odetilmek istenen meblağ uzerinde bazen %90 lara kadar indirim uygulatabiliyomuş,
tabi adamlar nerden nasıl bir gidşatla bunu yapıyorlar buda onların becerisi ve kanunlara hakimiyetinden kaynaklanıyordur.

Mudure, mudurum dedim bu işi yapanlar kacış planı hazırlıyo dedim haberiniz olsun, coğu vatandaşlık icin farklı ulkelere başvuru yaptı falan dedim, bu insanları sizin elinizde tutmanız lazım, bu insanlar ulkeye para sokuyo,
normal turkiyede işletme yapan firmalar değil bunlar, turkiyede yapılan işler ve kazanclarda para yurticinde devamlı donuyo dedim, ama biz ve benim gibiler dışardan iceri para sokup, bu parayı icerde harcıyoruz
ekonomiyi canlandırıyoruz diye konuştum, derhal bu insanlara yardımcı olup bu paranın dışarıya kacmaması lazım, teşvik etmeniz lazım ki, biz ulkemize daha fazla nasıl para sokmanın hesabını yapalım,
vergimizide verelim dedim, ama bu oranlar ustunden olmaz bu,

(Mudur) biz bunun farkındayız ve bunu devamlı soyluyoruz yukarıya dedi, gerekli calışmaları zaten yapıyorlar, bunun icin ozel bi birim kurulmuş ve vergi dairelerinden
gelen şikayetleri onerileri ve yapılması istenilenler uzerinde bir taslak oluşturulmaya calışılıyomuş.
Yani bu demek oluyoki, internetden para kazananlar icin benim fikrimce devlet yeni bir tasarı hazırlayıp Bu hizmet uzerinden kazanc sağlayanlara yonelik yeni bir vergi sistemi getirebilir.

Bide şoyle dedim Mudure , ben 17 senelik esnafım 3 kriz gordum, 3 kere battım 2 kere iş değiştirmek zorunda kaldım, ve dunya kadar borc icinde yuzdum, 2014 den beri internetden para kazanmaya başladım
butun borclarımı odedim, devlete vergi borcumu bağkurumu ve bu paralar ile odedim, benim halen 2 dukkanım var ve bu dukkanların yeri geliyo giderlerini vergisini bağkurunu yine internetden kazandığım
parayla oduyorum, 17 senede yapamadığımı ben 4 senede yaptım dedim mudurum, Bide şunu ekledim Eyy amerika Eyyyy almanya Eyyyy Hindistan benim ulkeme ben buralardan para sokuyorum mudurum dedim
(Adamın Gozleri Doldu bee )

Bide arkadaşlar bence yalnızca Google İreland Uzerinden Gelen paraları denetliyorlar, Turk partnerleri bilemem ama Yabancı Partnerler uzerinden gelen paralar hakkında sanki bi bilgileri yok gibi,
yine yabancı partnerlerle calışıp bu duruma duşen arkadaşlar varmı bilemem, mudurun cırağı cunku ha bire Google irland Google irland deyip duruyodu,Hatta dedim varmı cok Cağrılcak,
Adam bana 2 buyuk dosya gosterdi, dosyanın yanında "Google ireland" yazıyodu, dedimki siz yalnızca galiba google irland uzerinde gelen paralara bakıyosunuz,
Bana ne dedi dersiniz, yok dedi olurmu bu işin icinde netflix de var Apple da var dedi. Oralardan gelen paralarıda takip ediyoz dedi !!! (Bu Nedir Yaa)
Bu işte bi iş var ama bilemem yani.