Merhabalar,
Uzun bir suredir normal doğumdan yana, gerekmedikce sezeryana almayacak bir doktor arıyordum. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle Bağcılar Mega Medipol hastanesindeki Duygu Işıl Gencer'e muayene olmaya başladım. Kendisi de sağolsun daha ben bir şey demeden inşallah normal bir şekilde yaparız, sağlıklı olan da bu zaten deyip icimi rahatlattı.
Fakat ne yazık ki iş yalnızca doktorda bitmiyor. Doktorun bağlı bulunduğu hastanede bir o kadar onemli.
Ben Sağlık Bakanlığı'nın devlet hastanelerinde verdiği "Doğuma Hazırlık Eğitimleri" alıyorum. 5 Hafta boyunca bize normal doğumun ne kadar iyi bir şey olduğunu, doğum dalgalarını yaşarken bununla nasıl başa cıkacağımızdan tutun, eşimizin bize nasıl destek olacağını, nasıl masajlar yapabileceğini anlatıyorlar. Bu konuda bilgilenip hem normal doğum korkumuzu atıp hem de doğuma hazırlanmayı oğreniyoruz.
Ama bunu oğrenmek yetmiyor. Bu oğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz hastane bulmak size o zamanı vermek v.s cok gucleşiyor.
Mega Medipol hastanesinde doktoruma muayene olduktan sonra fiyat ve uygulamayı oğrenmek icin ordaki birime gittim. Doğum icin hastaneye geldiğim anda odama değil doğumhaneye alınacağımı oğrendim. Doğumdan sonra odam netleşiyormuş, sezeryanda dahi (suit oda dışında) rezervasyon olmuyormuş. Ne cıkarsa bahtıma yani. Ustelik daha da kotusu hastaneye girdiğin andan itibaren doğumhaneye alınıyorsun oraya kesinlikle eş alınmıyor. Doğumhanede bulunan 8 adet sancı odasından birinde sancını cekiyorsun, sonrasında doğumun gercekleşiyor. Eşin yanında değil, elini tutamıyor sana destek olamıyor. Bu mucizeyi birlikte yaşaman gereken eşin yanında değil, bırak doğum anını, sancılarını cekerken bile yanında değil. Bunları duyduğuma gercekten inanamadım. Orada diğer sancı ceken gebeler yabancı bir erkeğin orada olduğunu bildiklerinden rahat edemezlermiş. Hastane proseduru bu şekildeymiş. Ben baya şok oldum. Bu hastaneyi tercih edecek anne adaylarının buna cok dikkat etmesini oneririm.
Medipol Hastaneleri doğuma ve doğumhaneye eşleri almıyor.
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Medipol Hastaneleri doğuma ve doğumhaneye eşleri almıyor.