İlk adetimi olduğumda 10 yaşındaydım. Hic duzenli regl olamadım zaten. Surekli doktora gittim ve aynı doğum kontrol haplarıyla evime geri dondum. Gecen sene İstanbul ’da seansı 400 lira olan başarılı bir hekime de gorundum o da bana doğum kontrol hapı verdi. En az 5 sene kullanacaksın dedi. Diane35 kullanıyorum bir senedir.
Hap kullanmadığım bir sene boyunca da hic adet olmadım. Ramazan geldi, ramazan başlangıcından bitişine kadar tam 1 ay regl oldum. Zaten bunun uzerine o hekime gitmiştim.
Polikistik over olduğumu soyledi tum doktorlar. Kilom hic yok bu arada 45 kiloyum, boyuma gore sınırdayım yani endişelenmiyorum. Ama aşırı kıllanma vardı onu da diane gercekten azalttı. Benim korkum boyle bir şey yaşayan bir ay boyunca adet olan hic adet olmayan hanımlar hamile kalabildiniz mi? Uzun sure doğum kontrol hapı kullananlar hamile kalabildiniz mi?Bir de hamile kalmak istediğim zaman bu ilacı nasıl bırakacağım? Nasıl adet duzenime ilacsız geri doneceğim vs. aklımda binbir soru. Evli değilim, evlilik de bana 5-6 yıl kadar uzak fakat hamile kalamamaktan şimdiden cok korkuyorum Ayrıca bu hastalığın vucudumuza regl olamamaktan başka ne gibi bir etkisi vardır onu da bilmiyorum.