Toplamda 500 Milyon Global izlenime Sahip bir kanal sahibiyim Gelir vergisi ve KDV konusunda yasadıklarımı yazıyorum
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Toplamda 500 Milyon Global izlenime Sahip bir kanal sahibiyim Gelir vergisi ve KDV konusunda yasadıklarımı yazıyorum
-
27-09-2022, 18:57:12Arkadaslar merhaba ben Ekim 2018 de TEKİRDAĞ vergi dairesine cagırıldım, 2016-2017 google gelirlerimden gelir vergisi ve kdv istediler mali musavirimle detaylı bir arastırma yaptık gelir vergisinden kacısımızın olmadıgını oğrendik ve diger arkadaslar gibi vergi dairesi muduru ve kibi tarafından %50 gider gosterme teklifini kabul ettim ve 650 bin TL gelirin yarısı gider oldu ve 325 bin TL den vergilendirildim ancak gecikme faizi ve geriye donuk LIMITED şirket olusturulamadıgından şahıs şirketi olarak degerlendirildim ve gelirimin yuksek olmasından dolayı gelirimin buyuk bolumu %33 luk vergi dilimine girdi kısaca faizler ve cezalarla birlikde toplam 121 Bin TL gelir vergisi odeme yaptım ve maliyeden borc yoktur yazısı aldım aklandım. Ancak asıl sorun bu deil bendende KDV istendi ve bende herkes gibi KDV ye itiraz ettim ancak arastırmalarım hep yetersiz kaldı cunki bu konuda bilgi sahibi olan pek kimse yok, bende mali musavirle birlikde Tekirdağ Vergi Denetleme Mudurune gittim yani KDV beyannamesi vermediginizde sizi inceleyecek olan birimin muduru, yanında 2 denetleme ekibi ve mudurle birlikde yaklasık 1 saat gorustum ve adamlarla şu konuda hemfikir olduk; evet gelirlet yurtdısı tıklanması ve bunu ıspatlıyosunuz ancak fatura kesmemissiniz burda sıkıntınız var ancak bergi denetlemeden gelen ekip sizi incelicektir buyuk ihtimal işin icinden cıkamıcaktır ve dosyayı kapatıcaktır yani siz haklı cıkıcaksınız buyuk ihtimal dedi, kısaca ben incelemeye alındım ekip inceliyicek ve mudurun dedigi gibi dosya kapatılıcak KDV vermicem, ama şunu tekrar belirtiyorum, KDV de 2 kural var 1: Gelirler yurt dışından olmalı 2: Fatura kesilmeli, ben şuan bir LIMITED şirket oldum 2018 ve diger yıllarda youtube a fatura kesicem ve KDV odemicem (gmail hesabımdan youtube a attıgım mailde bana bulundugunuz ulkedeki muasebecilerle fatura kesebilirsiniz dendi), ancak gecmiş donemdeki gelirlerim yani 2016 ve 2017 gelirlerine geriye donuk fatura kesilmiyo, %10 gibi ihtimalle fatura kuralını gerceklestiremedigimden kdv alabilirler ancak olasılıkdan gidersek bu denetlemeyi bu cezayı kesecek birimin muduru bana buyuk ihtimal sen kazanırsın KDV odemessin dedi. Benim durumum budur. Yaklasık 4 aydır LIMITED şirketiyim ve ne alırsam fatura alıyorum nekadar cok gider olursa okadar gelir vergisi azalıyor, sizlerinde bu yolu izlemesini tabsiye derim vergiden kacıs yok. Sadece KDV incelenicek, cıkacak sonus tum youtube camiasına uygulanıcak ben ilk orneklerden biri olucam ve eger ceza yercem ki bu ceza yaklasık 400-500 bin TL olucak, ilk ornek oldugumdan kendimi feda etmiş olucam umarım olumlu sonuc cıkar be tum Tuekiyeye ornek olurum sizde bende KDV derdinden kurtuluruz. NOT: Tıklamalar Turkiye den ise KDV den kacısınız yok arkadaslar sizler KDV bermek zorundasınız diye biliyorum.