5 Haziran 2011 de dunyalar guzeli ilk goz ağrım birtanecik kızımı kaybettim.Gunlerdir bu sayfaları okuyup yaşadıklarıma benzer hikayelere ağlıyorum,kızıma ağlıyorumm.İlk kez bugun evde yanlız kalabildim.Kızımı kaybettiğim gunden beri deli gibi dışarılardayım dolanıp duruyorum nereye gideceğimi bilmeden...Bizim hikayemiz 2010 aralık ayında 5 haftalık hamile olduğumu oğrendiğim gun başladı.Allahım ne buyuk mutluluk en buyuk hayalim sonunda gercek olmuştu.33 yaşında evlendim ve 36 yaşında ilk doğumumu yapacaktım. ilk 6 ayım sorunsuz gecti fakat ne olduysa 7.aya girdik ellerim ayaklarım acayip şişmeye normal seyreden tansiyonum 14-9 larda seyretmeye başladı.herkes bunların hamilelikte normal olduğunu soyluyordu doktorumda dahil ve 29.hafta bitiminde hicbirşeyden habersiz gittiğim kontrolde bebeğimin beslenemediğini ve 3 haftalık gelişme geriliği olduğunu oğrendim.şoktayım birden herşey tepetaklak olmuştu.Hemen etrafımda toplanan gorevliler bir yandan kanımı alıyorlar bir yandan idrar testleri ardından makineye bağladılar bebeğimin kalp atışlarını kontrol ediyorlar sık sık....idrarımda +3 protein saptandı ve bebeğimin ve benim riskte olduğumuzu acil doğumun gercekleşmesi gerektiğini soyledi doktorum .yaşadığımız lanet şeyin adı preeklampsi idi...19 Mayıs 2011 sabahında spinal anestezi ile biricik kızımı benden aldılar 2 kez ağladı o an.inanamadım anne olmuştum,benim bir yavrum oldu!sonra hemen kuveze koydular.Hergunum dualarla geciyordu rabbime yalvardım onu bana bağışlaması icin hayatımda hic etmediğim kadar cok dua ettim 17 gun yaşadı bebeğimm canımmmmm.. tanrım bu acının tarifi yok minik ellerini ,minik ayaklarını ,gozlerini ,kucucuk bedenini,gulumsemesini nasıl unuturum yureğim yanıyor Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
20 gun oldu tam tamına şimdi evimde halen kaldırmadığım kızımın eşyaları , goğsumde kalan sutleri ve gozlerimde yaşlarla bu satırları yazıyorum .Nehirim minik meleğim annen seni cok seviyor hic birşey onun elinde değildi onu affet tamammı guzel kızım YAŞADIĞIM SURECE KALBİM HEP SENİNLE ATACAK ve HEP SOYLEDİĞİMİZ ŞARKIYI MIRILDANACAĞIM...!
YAKLAŞIK 2 AY EVVEL YUKARIDAKİ SATIRLARLA PAYLAŞMAYA CALIŞMIŞIM CARESİZLİĞİMİ.2 AY GECMİŞ UZERİNDEN KIZIMI KAYBEDELİ 3 AY A YAKIN BİR ZAMAN OLMUŞ.ŞİMDİ BAKIYORUMDA KISA GİBİ GELEN UUUUPPPUZUUUUUN BİR 3 AY .BU KONUYU ACMA SEBEBİM PREEKLAMSİ GECİRİP İKİNCİ BİR GEBELİK YAŞAYAN ARKADAŞLARIN DENEYİMLERİNİ NELER YAŞADIKLARINI BURADA PAYLAŞALIM İSTİYORUM.CUNKU BİLİYORUMKİ HEPİMİZ O KADAR COK KORKUYORUZ Kİ YENİDEN DENEMEYE ... İKİNCİ KEZ HAMİLE KALIP SORUNSUZ BEBEKLERİNİ DUNYAYA GETİRMİŞ ARKADAŞLAR LUTFEN BİZİMLE DENEYİMLERİNİZİ NELER YAŞADIĞINIZI PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ ?
BELKİ BİZLER DE TEKRAR HAMİLE KALIP BURADA PAYLAŞIR HERŞEYE YENİDEN BAŞLAYABİLİRİZ.BİLİYORUM HEPİMİZ COK YARALI VE URKMUŞ DURUMDAYIZ AMA ALLAH TAN UMİT KESİLMEZ İŞTE NE YAPALIM ANNELİK DUNYANIN EN GUZEL DUYGUSU UMARIM HEPİMİZ O GUZEL DUYGUYU DOYASIYA YAŞAR EVLATLARIMIZI SIMSIKI BAĞRIMIZA BASARIZ...
Bu arada aşağıdaki listeyi yaptık bizim topiğe giren yeni arkadaşlar olursa hakkımızda fikir sahibi olsunlar ve sonraki zamanlarda paylaşacağımız guzel haberlerimiz sayesinde umutlarını kaybetmesinler istedik.Şayet bende varım diyen varsa hay hayyyy başımızın ustunde yeriniz var.Gelin birbirimize destek olalım ve yaşadığımız acıları daha kolay kaldırılabilir hale getirelim ...insan kendi başına bu yuku taşıyamıyor , hepimizin birbirimize tutunmaya oyle cok ihtiyacı varki....
isim|preeklampsi yaşadığı hafta|doğum|bebek ağırlığı|kuvez suresi|sonuc|korunma suresi|
Nehirinannesi|29.hafta|29.hafta| 780 gr|17 gun |05.06.2011 de kaybettik

Toprakesra |32.hafta| 32.hafta |1.600 gr|12 saat|24.05.2011 de kaybettik

Akimera |20.hafta| 30.hafta| 1 kg |45 gun |

Nigar50 |20.hafta| 26.hafta| 780 gr|75 gun|

Tuana2010 |23.hafta| 27.hafta| 715 gr| 2 gun| kaybettik

Ylmznrm | 25.hafta| 27.hafta| 700 gr|30 saat| kaybettik

Ylmznrm 2.gebelik|25.hafta|26+6 hafta|650 gr|105 gun |

Firdos 2.gebeliği |33.hafta |33.hafta| 1.900 ve 1.660 gr| 3 hafta |cok şukur ikizler bizimle

bbetul 1.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.180 gr|0|

bbetul 2.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.150 gr|0|