Progestan kullananlar lutfen gelin
Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji
- Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
- Progestan kullananlar lutfen gelin
-
27-09-2022, 18:20:30Ben beş yıllık evliyim. 1 kere duşuk yaptım. 2 kere de boş gebelik oldugu icin kurtaj oldum. son 1 senedir korunduk cocuk yapmadık. İyi bir doktorla karşılaşmamıştık. kimse bize herhangi bir tedaviyle yaklaşmamıştı. Hep boşa gecen yıllar. Boşa harcanan doktor zamanlarıyla gecmişti.gitmediğimiz şehir gitmediğimiz doktor kalmadı desek yeridir. Ama şans bu Ya asla cabalayan ve bizi duşunen bir doktora denk gelmemiştik. Bu kez denizlide yine bir ozel doktora gorunduk. O doktor bana 1 ay icinde 5 kilo vermem gerektiğini soyledi diyet verdi. 1.62 boyunda 75 kiloydum progestan ilacı verdi sabah akşam vajinal yoldan kullanıyorum. kan sulandırıcı iğne verdi her gun karnımdan iğne yapıyorum. Ecoprin ve folikasit verdi. Onları da kullanıyorum.muayene etti. Ve birtakım testler istedi. Hpv testi, şeker olcumu, insulin direnci olcumu, D vitamini testi. Bunların hepsini yaptırdım. hpv testi bir ay sonra cıkcak. D vitamini cokk duşuk cıktı.şekerim de gayet iyi cıktı. D vitamini icin ampul vitamin kullanmamı istedi 15 gun arayla bir ampul. Yani anlayacagınız sonunda bizim icin bişeyler yapan bir doktor bulduk. Bize dediki hemen cocuk yapmaya başlayın. ve hamile kalır kalmaz buraya gelin dedi . Biz de iki 3 kez ilişkiye girebildik sadece. Fırsatımız olmadı.bu sırada ilacları kullanmaya devam ediyorum tabi. Şimdi duzenli olan adet gunum gecikti. hemde 1 hafta. Ama test yaptım negatif cıktı. sanırım progestan kullandığım icin adetimi o geciktiriyor. kanamayı engelleyici bir ilac cunku. E bir yandan da kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyorum . doktorumun muhakkak bir bildigi vardır tabi ama ben bu progestan yuzunden boşuna umutlanıyorum ve duzenli olan adetim bunun yuzunden duzensizleşcekmi? Bunu anlayamadım. Ben ilacı bırakmıyorum. E kullandıgım surece adet olmicakmıyım ben. Siz progestan kullanırken adet gordunuz mu? Ama İlacı kesmeden. deneyimlerinizi paylaşın lutfen.