Google Turk Reklam Verenden Parayı alıp %68 ini bize veriyor geri kalan para ABD ye gidiyor hepimiz ABD ye Calışıyoruz farkında mı değiliz ?

Dunyadaki butun devletler arasında alışverişte ortak para birimi olarak dolar kullanılıyor. Doların fiyatının yukselme sebebi yurt icinde bulunan dolar miktarının azalmasıdır Bu da gosteriyor ki gittikce fakirleşiyoruz doların bir kusurlerde seyretti zamandan şu ana bakarsak cok kısa surede 3 kat fakirleşmişiz peki neden cunku yonetim bencil ileriyi duşunmuyor ben iktidardayken sıkıntı cıkmasın ileriki tarih beni alakadar etmez duşuncesinde

Memleketin yarısını yabancı ulkelere kiraya verdiler ilk başta kotu olmadı devlet kurumlarında adamlar salla başını al maaşını calışmıyor akşama kadar yatıyordu ihalede cartta curtta hile yapıyordu ama en azından para yurt İcinde kalıyordu adamlar calışmaya başladı eyvallah hizmet arttı ama adam direk yurt dışına calışıyor

İktidar duzen olsun da ileriyi boşver

Bana biri kalkıp diyebilir mi benim bankalara 10 yıl once borcum şu andan daha azdı ben borcumu kapattım (belki yuz kişiden biri) dikkat ettiniz mi Turkiye'deki bankaların yuzde 80 i yabancıların (Osmanlı'da acılan ilk banka bile Osmanlı'nın değil ) herkes yabancı ulkelere borclu şu anda

İktidar ben bankalardan biraz para alayım ilerisi Allah buyuk

Asgar ucret 1300 oldu bir işveren bir işciye 2 bin lira odemek zorunda adam odeyemiyor

İktidar ben işverenden daha cok vergi alayım Oyum artsın bana ne ilerisinden

Her ile bir universite acayım her oğrenciye de 400 lira kredi cıkartım mı 4 yılda 20 bin 40 bin geri alırım calışsın getirsin bulunduğu ilde ekonomiye de can katar

Hukumet calışsın nerden getiriyorsa getirsin

Dostlarım bir ulkede olmazsa olmaz şey eğitimdir biz bu gun ne Amerika gibi telefon bilgisayar uretebiliyoruz ne Almanlar gibi BMW Mersedes araba uretebiliyoruz hatta Cin gibi oyuncak araba bile uretemiyoruz ancak gariban ciftcimiz Canını cıkartıp fındık uretiyor bir kamyon fındığı bir tane iPhone ile değişiyoruz bir ailenin bir yıllık uretimini onlarca işcinin aylarca calışıp kazandığı parayı adam bi iPhone ile geri alıyor

İktidar ben şu iPhone'un 1000 lira vergisini alayım da zengine birşey olmaz zaten fakir calışmaya devam etsin ilerde Allah buyuk

Biz neden uretemiyoruz
Eğitim Yok bu ulkede ondan uretemiyoruz neden eğitim yok
Universiteni birincilikle mi bitirdin KPSS Turkiye birincisi mi oldun iyi bakalım iktidar da dayının adı neydi dayın yok mu malesef elendin. Dayın mı var dert etme oğretmensin bu gun en buyuk universitemiz de oyların yuzde 95 ini alan adam rektor secilemiyor

Bu gun fen bilgisi bitiren adam İngilizce dersine matematik bitiren adam din kulturu dersine giriyor muhendislik okuyan adam postacı oluyor

Benim kız arkadaşım bir koy okulunda oğretmen 1300 lira maaş alıyor 600 lira yola veriyor sabah gidip okula komur taşıyor sabah ders işleyebilmek icin sobayı yakıyor tuvaleti yıkıyor aylık 700 lira kazanabilmek icin dayısı yok cunku

Okula kitap Lazımdı Ankara'da İstanbul'da yazı yazmadık yer Mail atmadık aramadık kimse bırakmadık yardım nerden geldi biliyor musunuz Almanya'dan tek bir Mail uzerine bir kamyon kitap geldi evet dostlarım işte biz bu yuzden gelişemiyoruz.

Hukumet dayısı yok malesef işe alamayız

Evet dostlarım malesef biz batıyoruz insanı su icsin diye 25 cente satılan suyun boş şişesini 30 cente geri alan Almanya iş gucunden kazanıp işciyi daha fazla calıştırmak İcin tekerlekli sandalye adı altında milleti Kandıran hukumet

Yaptığı otoyol 200 yıl fazla dayansın diye betondan yapan Almanya az daha vergiden gecirmek icin kopru yapa neyse cok uzun oldu galiba

https://youtu.be/FnToDqMqlr4