23 Nisan 1973'te İstanbul'da doğdu. Boğazici Universitesi Turizm ve Otelcilik bolumunde okurken Leman Dergisinde karikatur calışmalarına başladı. İlk stand-up gosterisini Leman Kultur'de, 1995'in Ağustos ayında gercekleştirdi. 1995 Aralık'tan itibaren de Beşiktaş Kultur Merkezi bunyesi altında gosterilerine devam etmektedir. 2001 yılı sonuna kadar toplam gosteri sayısı 1200'un uzerinde olup, bunların hemen hepsi kapalı gişe oynayarak, kırılması guc bir rekorun da sahibi olmuştur. Turkiye'nin bircok ilinde sahnelediği gosterisini aynı zamanda Avrupa'nın onde gelen şehirlerinde ve de Amerika Birleşik Devletlerinde yine aynı başarı ile sahneye koymuştur.
Leman Dergisi'nde yayınlanan calışmalarını "Karikaturler" isimli kitabında yayınladı. 1998 yılında Omer Vargı'nın yonettiği "Herşey Cok Guzel Olacak" isimli sinema filminde Mazhar Alanson ile başrolu paylaştı. Bu filmi Turkiye ve Avrupa'da yaklaşık 1,800,000 kişi izledi. Reklam dunyasında da adından soz ettiren sanatcı , "Panasonic" reklamlarının radyo spotlarıyla iki yıl ust uste Kristal Elma odulune layık goruldu. Bu firmanın TV filmlerinin yanı sıra "Mavi Jeans" reklamlarında da oynamıştır. 2000 yılının Ocak ayından sonra gosterileri Star TV tarafından yayınlanmakta olup bunları "Gosteri" adlı kasette de Bay Muzik ile piyasaya surmuştur. Askerlik gorevini Temmuz 2001'de tamamlayan Cem Yılmaz, gosterilerine devam etmektedir. Ozel bir şirket icin hazırladığı reklamlar serisi ilgi gormuştur. Reklam ve gosteri calışmalarına devam etmektedir.
PHP Code:
Cem Yılmaz'ın Bazı Espiriler
* Mademki dunya bir hic, gece de ic, gunduz de ic.
* Bende şeytan tuyu yok, epilasyonla aldırdım.
* Hırsızlık yapmayın, Hukumet rekabetten hoşlanmaz.
* Nefes kesen bir roman yazdım. Tum okurlarım oldu.
* Hakan yarın ki macta forma giyemeyecek... Cıplak oynayacak.
* Her aşk bitki isimleri ile başlar, hayvan isimleri ile biter.
* Oğlumun adını mafya koydum, artık ben de mafya babasıyım.
* Yazılıdan sıfır aldım ama, onemli olan katılmaktı.
* Eğer turist sezonundaysak, neden onları avlayamıyoruz?
* 1959'da icilen kahvelerin hatırı doldu, duyurulur.
* Şiddete karşı savaş acın, şiddet yanlılarını kurşunlayın.
* Olum korkusu surekli değil, mezarda biten gecici bir duygudur.
* Adamın biri eczaneye sinek ilacı almaya gitmiş. Eczacı ona "sineğinizin nesi var acaba" demiş.
* Sık sık ameliyat olun, iciniz acılır.
* Sizde bit şampuanı var mı? Kirlendi hayvancıklar.
* Beşbinkere soyledim; abartmayı bırak.
* Bu tup bebek hatalı; hep gaz kacırıyor.
* Yes abicim. Turkce eğitime benden de okey!
* Bir fil elektrik direğinden daha yukseğe zıplayabilir mi? Elektrik direği zıplayamaz ki...
* Selam! Ben Aydan Şener. Hadi yaa. Ben de dunyadan Neil Armstrong.
* Cocuğun biri bir gun kafasını ıslatmadan yıkamaya başlamış. Annesi de "oğlum hic sac ıslatılmadan şampuanlanır mı?" deyince cocuk: ama anne bu şampuanda kuru saclar icin yazıyor.
* Temel Fransa'ya gitmiş. Tabelada Fransa yazıyormuş. O da " Aaaa... burayı da mı Sabancı aldı" demiş.
* Gencliğim acı veriyordu. Ameliyatla aldırdım.
* Ey yukselen yeni nesil! İn ulan aşağı!
* Son gulen sen olacaksın. Cunku gec anlıyorsun
* İnsanlık bugun de para karşısında değer kaybetti.
* Karınızla aranızdaki ortak yan ne? Aynı gunde evlendik.
* Hayatım boyunca kararsız biri oldum ama artık emin değilim.
* Karımı o kadar seviyorum ki eskimesin diye başkalarının karılarını kullanıyorum.
* Size yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına yapın, cok zevkli.
* Demokrasi, seks gibidir. İyisi de, kotusu de "iyi" dir.
* AIDS virusu de, Ebola virusu de maymun patentli. Maymundan gelip gelmediğimiz belli değil ama, Maymundan gideceğimiz kesin.
* Soğuk savaştan sıcak savaşa geciverdik bir anda. Dunya catlamasa bari.
* Asansor bozuk. En yakın asansor karşı binadadır.
* İcerken araba kullanmayın. Bir yere carparsanız biranız dokulur.
* Yarın yapabileceğin bir şeyi, Asla bugunden yapma.
* Tanrım! Kendim icin bir şey istemiyorum. Yalnızca anneme paralı ve guzel bir gelin nasip et!
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Cem Yılmaz Ve Cem Yılmaz'ın Bazı Espirileri