Genclerbirliği Kulubu Başkanı Niyazi Akdaş, Fenerbahce'de oynayan genc oyuncu Arda Guler'in sonraki satışından payından vazgecmek icin sarı-lacivertli kulubun başkanı Ali Koc'la para konusunda anlaşamadıklarını belirtti.
Ote yandan Akdaş, İrfan Can Kahveci icin ise Başakşehir Futbol Kulubuyle yapılan sozleşmenin kayıp olduğunu kaydetti.
Niyazi Akdaş, yeni teknik direktorleri Taşkın Aksoy'un imza toreninde basın mensuplarına acıklamalarda bulundu.
Altyapıdan Fenerbahce'ye sattıkları Arda Guler'in sonraki satışından payı konusunda Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc'la bir goruşme yaptığını anlatan Akdaş, "Fenerbahce'yle konuştum belli miktar istedim. Ali Koc'la goruştum.
İstediğimizin yarısını teklif etti. Kabul etmedik.
Teklif ettikleri paraya vermek istemedim. Şimdi tekrar goruşeceğiz, uygun bir miktarda anlaşırsak bu payı vereceğiz." dedi.
Akdaş, Fenerbahce'ye sattıkları bir başka genc isim Emir Ortakaya'nın da sonraki satışından yuzde 20 paylarının olduğunu soyledi.
"İRFAN CAN KAHVECİ'NİN SATIŞINDAN YUZDE 25 PAY VARDI"
Niyazi Akdaş, vefat eden kulubun efsane başkanı İlhan Cavcav doneminde Medipol Başakşehir'e transfer olan İrfan Can Kahveci ile ilgili de konuştu.
İrfan Can'ın 2017'de İstanbul ekibine transfer olduğunu o donemde de kendisinin yonetimde yer aldığını hatırlatan Akdaş, şunları kaydetti:
"Benim bildiğim İrfan Can Kahveci'nin sozleşmesinde sonraki satıştan yuzde 25 pay vardı. Rahmetli Cavcav'ın zamanında imzalanmıştı. Kulupte boyle bir sozleşme bulamadık, kimse nerede olduğunu bilmiyor.
Goksel (Gumuşdağ) Bey'e 'Siz de var mı sureti?' diye, 'Yok oyle bir sozleşme imzalamadık.' dedi. Aslında Başakşehir'in Fenerbahce'ye satışından yuzde 25'imiz vardı.
İki kulup arasındaki sozleşme var ama hep mağdur Genclerbirliği oluyor. Hatta o zamanki genel sekreterimiz Sinan Gursoy, 'Biz bunu imzaladık.' diyor ama yok ortada."
Fenerbahce, İrfan Can Kahveci'yi Başakşehir Futbol Kulubunden 2021 yılında 7 milyon avro bonservis bedeliyle transfer etmişti.
"TAYLAN ANTALYALI DAVASINI KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Niyazi Akdaş, eski oyuncuları Taylan Antalyalı'yla ilgili davanın devam ettiği bilgisini de vererek, "Abdurrahim Albayrak bu durumu genel kurula anlattı. Taylan Antalyalı konusunda davayı kazanacağımıza inanıyorum ve faizleriyle alacağımız 3 milyon lirayı bulur. Ondan sonra oyuncu, Erzurumspor ve Galatasaray'a bir dava daha acacağız." acıklamasını yaptı.
Galatasaray'ın yeni yonetimiyle bu konuyu goruşmediklerini de belirten Akdaş, "Galatasaray'la yeni uzlaşma olabilir. Şu an icin bir girişim yok. Bir ara Erzurumspor'un avukatı 'Başkanla anlaştınız' diye aramış, boyle bir şeyin olmadığını soyledim." ifadelerini kullandı.