detaylı ultrason burun kemiği down sendromu riski
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- detaylı ultrason burun kemiği down sendromu riski
-
27-09-2022, 17:05:27Herkese merhaba, şuan 24 haftalık hamileyim ve yaşadıklarımı benzer durumda olan, en ufak bilgiye muhtac durumda olan tum anne adayları okuyabilsin diye ozellikle anlatmak istiyorum. 21. haftada detaylı ultrason icin cok iyi bir perinatolog olduğunu duyduğum Prof.Recep Has'a gittim. Benim muayenem yaklaşık 20 dk kadar surdu. Muayenenin ilk 3-4.dakikasında bebeğin burun kemiğini ufak olctuğunu soyledi doktor. Benim haftamda olması gereken olcu 6-7mm aralığıyken bizde 3,9muş. Ense kalınlığı da sınıra yakın 6 bucukmuş (olması gereken 7ymiş) bu arada ben 2li 3lu testlerin hicbirini yaptırmadım bebeği aldırmayı asla duşunmediğim icin. Muayenenin sonunda doktor bebeğin down sendromlu olabileceği gibi kucuk burunlu olabileceğini de soyledi. Dna testi onerdi bebek icin herhangi bir risk olmadığını sadece anneden alınan kan orneğiyle bebeğin down sendromlu olup olmadığına bakılabildiğini soyledi. Bu testin sonucu kotu gelirse amniyosentez yaptırabilirsiniz dedi. Kabus ilk duyduğum anda başladı zaten. Her ne olursa olsun bebeğimden vazgecmeyecektim ama o kurt duştukten sonra oğrenmeden devam etmek imkansız bişeydi bizim icin. Sonuc kan verdikten sonra 7-10 işgunu icinde geliyor. biz Nifty testte yaptırdık (test 2bin tl) Umraniye'deki merkezinde kan verdim geri kalanı ayakta bir olu olarak gecirilen gunler. Sonucumuz 7. işgununun sonunda temiz cıktı Allah'a şukurler olsun. Demem o ki kimse umutsuzluğa duşmesin bol bol dua etsin. Allah herkese hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.