Gelen haberlere gore Youtube ’dan, kimi unlu kanal sahiplerine e-posta gelmiş. E-postaya gore Google, ucretli uyeliği YouTube ’a bu yılın sonlarına doğru getirerek kendinden beklenen adımı atıyor. Uyelik, videoların mobil cihazlara indirilmesini de sağlayacak. Kısacası olay sadece reklÂm değil. Aylık 10$ gibi bir gideri olacağı belirtilen yeni sistem, kanal sahiplerine de bir secenek sunuyor: Eğer bir YouTube kanalınız varsa, yayınladığınız kimi videolar icin ek ucret talep edebileceksiniz. Bunun pratikte nasıl işleyeceğini zaman gosterecek.
Bu arada Google, YouTube reklÂm gelirlerinin %45'ini almaya devam edecek. Bunun yanı sıra, uyelik ucretlerinin bir kısmı da yayıncılara verilecek. Elbette odenen ucretler, kanalın sahip olduğu uye sayısına, videoların izlenme sayısına ve izlenme dakikasına gore değişiklik gosterecek. Tabi burada, son yıllarda iyice acayip bir firmaya donuşen Google ’dan bahsediyoruz… Burada da ilginc bir durum soz konusu: Tum kanal sahipleri, YouTube bu sisteme gectiğinde bu durumu kabullenmek zorunda; zira etmeyenlerin tum videoları gizlenecek.
Kaynak: YouTube İcin O Adım, Sonunda Atılıyor! - Milliyet.com.tr
YouTube İcin O Adım, Sonunda Atılıyor!
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- YouTube İcin O Adım, Sonunda Atılıyor!