9 haftalik hamileyim. 2 bucuk yıllık evliyim. Ama yillar once, 5 sene kadar once hayatimda ilk kez bir arkadasimdan dogum sirasinda vajinaya kesi atıldığını duydugumda aşırı şok olmuştum. Kabullenememistim. Dogru degildir, bu kadar annelerimiz, etrafımızdaki kadinlar dogum yapiyor, hickimsede boyle bisey duymadim o nerden cikti ya falan demistim. O arkadasim da israrla hayir standart bi prosedur neredeyse tum dogumlarda uygulaniyor dedi. O gunden sonra henuz evli bile olmadigim halde bu benim icin bir kabusa dehsete donuşmuştu. Bi ton arastirma yaptim, sonra anladim ki, bazi doktorlarin savunduguna gore, hamileligi dogal surecine, sanci ve itmelere birakmayip hadi olsun bitsin kafasinda ittire ittire zorla dogurtan doktorlar, bu uygulama sirasinda yirik olusmasin diye kesik atiyorlarmis. Aslinda dogal surece birakildiginda gerekli değilmiş. Bazi doktorlardan boyle duydum, okudum. Biraz icim rahatlamisti. Ama simdi hamileyim. Oyle sorumluluk sahibi bir doktoru nerden bulucam? Icim icimi yiyor. Dusunmeden edemiyorum. Kabullenebilecegimi dusunmuyorum. Boyle bir sey basima gelirse kendimle barisamayacagimi bir daha cinsel hayatim olmayacagini dusunuyorum surekli. Yaşadığım yerde hastane imkanlari da kisitli. Hanuz aklima yatan bi doktor bulamadım. Devam etmeyi duşunduğum doktorla 12. Haftada ilk kez gorusucem. Onunla goruşup de sorana kadar 1 ay daha ben kendi kendimi yicem boyle Dogumda kesi olmak zorunda mi Kesisiz dogurtan , bununla ovunen doktorlar gordum sosyal medyada Ama herkes yapabilir mi Omurga rahatsizligim da var basima neler gelecek Dusundukce hamilelikten sogudum. Hicbir seye hazir hissetmiyorum kendimi