Merhaba arkadaşlar
Şu anda kimyasal gebelik yaşayıp bebeğini kaybedenlerden biriyim.
Hemde ilk hamilelik surecinde yaşadığım icin duyguları fazlasıyla yoğun yaşıyorum.
İlk duyduğumda 'a bende bebek mi var' sevinci yaşayıp 2 gun sonra 'maalesef kaybedeceksiniz' duyup ertesi gunu kaybeden biri olarak yaşadığım bu surecin benzerini yaşayan arkadaşlar olursa diye bu konuyu paylaşmak istedim.

Oncelikle bir cok kadının başına gelmesine rağmen pek bilindik bir durum değil. En azından yaşayan arkadaşlar olursa bilsinler ki cok uzulmeye gerek yok en azından bunu yaşadığınızda tuplerin tıkalı olmadığını, yumurta ve spermle alakalı sorun olmadığını oğrenmiş oldunuz. Allahın izniyle hamile kalabileceğinizi oğrendiniz.

Kimyasal gebelikte bhcg hormonu yuksek cıkıp 2 gun sonra 2 katı seviyesinde artış gostermezse veya tekrar ettiğiniz testlerde bir oncekine gore duşukse maalesef buyuk bir olasılıkla duşuk yapacağınız anlamına geliyor. Cunku dollenme gercekleşmiş olmasına rağmen yeterli sayıda bolunemeyip rahim duvarına tutunamayacağı icin adet dongusu yaşar gibi onuda vucunuz kendiliğinden atacaktır.

Cok uzulmeyin sağlıklı bir bebek olamayacağı icin vucut tıbbi bir mudahaleye gerek duymadan (kurtaj yapılmadan) kendiliğinden sonlandırıyor. Sizin doktorun tavsiyelerine uymanıza rağmen ona iyi bakabilseydim olmazdı duşunceleriniz bir sonraki gebeliği geciktirmenize sebep olacağını unutmayın.

Duşuk sonrası yine kaybettiğiniz canlının (bebek demek istemiyorum) ne kadarlık olduğu, kesenin gorunup gorunmediği gibi etkenlere bağlı olmakla birlikte kişiye gore doktorunuz korunmanızı tavsiye edecektir. Benim kaybettiğim canlının kesesi oluşmadığı ve cok kucuk olduğu icin beklememize gerek olmadığını soyledi. Bir arkadaşıma ise 3 ay beklemesini tavsiye etmişti. Vucudunuzun toparlanma hızına gore değişebiliyor.

Akıntıya gelince oğrendiğim o ki kişiden kişiye değişiklik gosterse de bende normal adetten daha yoğun ve daha sancılı gecti. İlk başta koyu kahve rengi akıntım lekelenme şeklinde ( olu hucreleri attığımız icin bu renkmiş) akabinde kanama başladı. Birde sonraki adet doneminizde değişiklikler olabiliyor. Hemen hamile miyim diye sevinmemenizi tavsiye ederim. 28 gunde 1 olan biri 35 gun sonra adet olabiliyor.

Eşimde bende hem şaşkınlık hem uzuntu icerisindeyken oğrendik ki bu durumu yaşayan insanların hamile kalma şansı daha yuksekmiş. Cunku rahim kendini hamilelik surecine daha hızlı hazırlayabiliyormuş. Ust uste birkac kez kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlar olursa oncelikle endişelenmenize gerek yok sebebini araştırmak icin bir kac test yaptırmanız gerekecek. Testler normalse tesadufen denk gelmiştir.

Birde bilginiz olsun sigara kullanan kişilerde bu olayı yaşama ihtimali daha yuksekmiş. Bu olaydan sonra hamile kalan bir suru kişi olmuş. Belki teselli olabilir diye yazayım dedim.

Tabii son cumlelerim Allah kimseye yaşatmasın ama yaşarsanız bile bilin ki bunda da vardır bir hayır.Dış gebelik ve bebeğin kalp atışları, tekmelerini hissettikten sonra kaybetmekten daha iyidir. Kurtaj olmuyorsunuz. Bunlar bile şukur icin yeterli sebepler (ya da ben kendimi oyle avutuyorum) diye duşunuyorum.
Sonuc olarak Allah isteyen herkese hayırlı zamanda sağlıklı bebişler nasip etsin.