Arkadaşlar hayatımda şu şekilde bir sıkıntım var. Daha doğrusu oneriler desem yerinde olur.

Hangi ortama girsem sesim hakkında bir oneriyle karşılaşıyorum. Ben inşaat okuyan bir kişi olarak bu meslekle bağdaştırılamıyorum.
Oyle ki birgun mahallemizde telefon satıcılığı yapan bir abimizin yanına telefon almak icin gittim. Bana direk sorduğu, spikerlik mi okuyorsun.
Şimdi bu soruya karşılık hayır abi inşaat okuyorum diyince fıkra gibi bişey oluyor

İtiraf etmek gerekirse inşaatı da sevmiyorum ama babam sağolsun bu mesleği okumamı istedi. Cunku atalarımızın hep inşaatcı.

Tabi bu oneriler mahallemizdeki o abimizle oluşmuş değil sadece. 2 yıl bir yerde calıştım muşteriler burda kalmamam gerektiğini buralardan gitmen lazım sozleriyle karşılaştım.
Tabi bu ornekleri daha da sıralayabilirim. Surekli duyduğum laflar oldu bunlar. Yani hayatımın bir parcası haline geldi desem yeridir.
Spikerlikten tutunda oyunculuğa dublaj sanatcılığına kadar onerilerde bulunanlar oldu.

Diyeceksiniz kardeşim yazdın bu kadar ne istiyorsun diye.

Sizlerden isteğim forumda bilgisi olan arkadaşlarımız abilerimiz illaki vardır. Ben bu ses işine araştırmam sonucu ilgi duydum.
Yani ne bileyim yapabilirim diye duşunuyorum. Bizim buralarda diksiyon eğitimi tarzı bişey olmadığı icin bu konularda da cahiliz anlayacağınız.

Konu başlığında da dediğim gibi ne yapmam lazım. Bu sektor cok mu zor girsem kaybolur muyum.
Dışarıdan kolay gorunup de zor olan işler midir. Yani cumlelerimden anlayacağınız uzere bilgisiz biriyim.

Şimdiden oneride bulunacak arkadaşlarıma abilerime teşekkur ederim..