Medipol Başakşehir'nin teknik direktoru Emre Belozoğlu, Lig Radyo'ya ozel acıklamalarda bulundu. İşte o acıklamalar...
Gecen sene takıma geldik. Kume duşme potasından son anda kurtulmuş, genlerine aykırı bir surec yaşamıştı takım. Aykut Kocaman bize iyi bir geri bildirim verdi. Yeni oyuncularımız oyuna katıldığı, oyuncuların oyunu anlamaya başladığı bir donemdi. Kaybettiğimiz maclarda da ustun oynadık. Ben oyun ustunluğune inanan bir teknik adam olmak istiyorum. Şampiyon olmuş Trabzonspor'dan sonra en cok puan toplayan takım olduk. İyi iş cıkardık. Sezon başı kampında oyuncularımızı takıma kattık. Karşılığını da gormeye başladık.
Fenerbahce'de yapmadığın neyi yaptın?
Orada kendi ekibim yoktu. Ben de bir irade koydum ama hazırlığımız olmadan goreve geldik. Burada derinlemesine takımın icine girdik. Fenerbahce buyuk camia. Beklentiler yuksek. Gittiğimiz deplasman maclarında duşme potasında olan takımlarla oynadık. Fenerbahce'nin gucu seyircisidir. O da etkiledi. 10 haftalık periyotta fena iş cıkarmadık. 2 gunde bir mac oynadık. Lig bittiğinde Avrupa'da takımlar mac oynuyordu. Ligi bitirmek icin neden bu kadar acele ettik? Milli Takım adına hazırlanma sureciydi sanırım. Kimse 6 gunde 3 mac oynatmak istemez herhalde.
"İTİRAZ HAKKIMIZI HER ZAMAN KULLANDIK"
Bir oyunun limiti, haddi var. Futbolculuk doneminde de oz eleştiri yaptım. İtiraz hakkımızı her zaman kullandık. Volkan da ben de oyleydik. Oyunculardan da aynı şeyleri bekliyorsunuz. Teknik adam belli bir yere kadar mudahale edebiliyor.
"HERKES YEMEK YERKEN BEN YEMEDİM"
Zaman ve jenerasyon değişti. Dunya da değişti. Futbolcuyken, evlenmeden once icki ya da sigara icen biri değildim. Uyku problemlerim vardı, tedavi gordum ama beceremedim. Bir temizlikci abla gelirdi. Şimdi olsa kendi fizyoterapistim, aşcım yanımda olurdu. Bunu evlendikten sonra oğrendim. Bu mesleği sevmeden yapamazsınız. Toplumdaki gibi 'biz de futbolu seviyoruz' değil. Bedeni bir durum var, şohret dışında. Doktora gittim. 40 yaşında bıraktım. 'İyi ki bıraktın' dedi bana doktor. Vucuda yuk biniyor. Annem ve babamın rahatsızlıkları vardı. Ben bu işi, futbolu cok sevdim. Ben futbolcu olmayı cok sevdim. Gerekliliklerini yerine getirmezsen karşılığını alamazsınız. Akşam 10'da yattım surekli. Herkes yemek yerken ben yemedim, gece gec dışarı cıkmadım. Bunlardan vazgectiğim icin kariyerim daha uzun oldu.
"İKNA KABİLİYETİM YUKSEKTİR"
Rotasyon dediğimiz şeyin Turkiye'de bircok kez orneklerini gorduk. Oyuncuyken bircok teknik adamla konuştum ve onlardan etkilendim. 24 oyuncusuna oyunu ezberleten teknik adam değerli. Futbolcuyu o hafta kullanmayacaksam ikna etmeliyim. İkna kabiliyetim yuksektir ve liderlik vasıflarım vardır. Oyuncuyu cok yakından takip etmelisiniz. Bizim burada kucuk, samimi ve gercekci bir ailemiz var. Antrenmanı analiz ediyorum, ne yapacağımızı, ne yaptığımızı gosteriyorum. Oyunun şablonunun oturması surecini iyi değerlendirdik. 8 numarada hic oynamamış bir oyuncu ne istediğimi biliyor. İyi bir teknik adam ya da ozellikli teknik adam her pozisyonda oynatacağı oyuncuya aktarı ve oğretiyi vermeli. Bu yuksek olmalı.
-Emre Belozoğlu'nun futbolu nedir?
Benim icin iyi bir aşcı olduğumu soyleseler yeter. Az malzemesi var ama nefis yemek yapar desinler. Elimizdeki malzeme, pas oyununu oynamaya, ucuncu bolgede hareketli oynamaya musait bir kadro. Gecen sene Trezeguet hamlesi doğru hamleydi. Salih Ucan'ın birkac ayı boş gecmişti. Bizi fiziken ve mental anlamda hazırladı. Onun ne kadar hareketli olduğunu biliyorum. Şu an Salih neden milli takıma cağrılmıyor diye tartışılıyor. Yarışmacı kimliğe burunmesinde biz gecirdiği surecin etkisi elbette vardır. 6 aylık tecrube onun icin faydalı oldu.
"SIMEONE BİR OĞRETMENDİ"
Simeone cok agresif bir takım kurar. Rakipteyken oyunu organize eder. Bir oyuncunun profesyonel yaşantısının merkezine futbolu koymasını bilir. Fiziken oyuncuları da geliştirir. Ne paralara oyuncular satıldı. Onunla geliştiler. Bunları iceride de yonetirdi. Koke ilk antrenmana cıktığında 3 bin euro maaşla oynuyordu.
Ama bu sureci yonettiler. Spor kulturune sahip ulkelerin işi bunlar. Bizim derin problemlerimiz var. Oyuncu oradaki sureci biliyor. Nelere saygı gostermesi gerektiğini biliyordu. Bir hiyerarşi oturtmuştu Simeone. Bir oyuncunun hayatının merkezine futbolu koyması gerektiğini oğreten bir oğretmendi Simeone.
"G.SARAY'DAKİ ORGANİZASYON KALİTELİYDİ"
Popescu ağır bir oyuncuydu ama onde baskı yapıyorduk. Galatasaray'daki organizasyon kaliteliydi. Futbolcu kalitesiyle de birleşti. Elinizdeki hamurda da kalibre, yetenek olmalı. Biz baskı yapan bir takımdık. Suat abi tamamlayıcı bir 6 numaraydı. Cok zeki bir oyuncuydu. Cok gundeme gelmez ama 1.68 boy ile forvet oynamıştır. Benden kısadır bu arada (gulerek). 1.68 boyunda on direkten gidip gol atan oyuncu var mıdır? Okan ağabey de farklıydı. Nereye giderse ben peşinden giderim. O kadar iyiydi.
"GALATASARAY'DA COK ŞEY OĞRENDİM"
Galatasaray'da cok şey oğrendim. Gozumuz karaydı, kanımız da deliydi. Her topa sokuyorduk ayağımızı. Kısa boylu oyuncular olsak da (Okan, Emre, Suat) yetenekli oyunculardık. Sonrasında futbol değişti. Daha fazla teknik adam uzerinden yapılanan bir model geldi.
"XAVI VE INIESTA'NIN OYUNU MATADORLUK"
Cruyff gelmiş gecmiş en onemli futbol adamlarının başında gelir benim icin. 10-15 sene icinde yeni bir Barcelona cıktı. Teknik adam becerisi cok onemlidir. Xavi-Iniesta, Kevin de Bruyne gibi oyuncular cok ust duzey zeka koyuyorlar ortaya.
Boylesine yuksek seviyede oynayan oyuncu elbette zevk veriyor. Onların oyunu matadorluk. Adamı surekli koşturuyorsun, adam sinirleniyor. Madrid kazanmak icin biz eğlenmek icin oynarız diyordu sanırım Xavi.
'Bizim eve haftada 1 kez meyve girerdi' ama mutluydum der annem. Ben aklıma parayı getirmedim. Profesyonel bir meslek yapıyorsun. 30 yaşına gelmişsin. Ailen var, eşin, dostun var. Turkiye'de futbolcuların etrafında oyle insanlar var ki... Cocuğun imajından, parasından, ununden, her şeyinden faydalanır. Para benim icin hicbir zaman oncelik olmadı. Calışmaya devam edeceğiz. Bizim icin oncelik futbol oldu. İyi olduğunda zaten para da geliyor.
"HERKESİN KAPISI BİRBİRİNE ACIKTI"
Ruyamda Yedikule'yi gorurdum. Zeytinburnu'nda cok farklı gunlerim gecti. Buyuduğum sokakları gidip gezdim. O sokaklara arabalar girmezdi. Herkesin kapısı birbirine acıktı. Susadım mesela cocukken, en yakın evde su icebilirdim. Şimdi oyle mi? Guzel hatıralarım var tabi. Şu anda her şey farklı.
Emre Belozoğlu'dan Fenerbahce ve Galatasaray itirafı! "Gozumuz karaydı"
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Emre Belozoğlu'dan Fenerbahce ve Galatasaray itirafı! "Gozumuz karaydı"