2010 yılında liseden mezun oldum.Universite sınavına surekli giriyorum.Her senede başka bir univ tutturdum.Ancak gitmek bir turlu kısmet olmadı.Ben futbolcuyum.Gecen hafta otelde kamptaydık.Oteli polis bastı bana tutanak tuttu.15 gun i,cinde git işlemlerini hallet.Neyse gittim tecil icin.Kadın bana dediki 2 sene gelmemişsin tecil yapmaya bu surede okul kaydın da yok.Bu yuzden senin tecil hakkın dolmuş.Dedimki kadına ben bu sene sınava giricem kaydoldum parayı yatırdım bu sene 4 senelik kayıt yaptırıcam.Kadın dediki kayıt yaptırsanda tecil vermezler sana yinede alırlar askere.Şimdi arkadaşlar benim mantığıma gore şoyle geliyor.hic okul okumayana 2 sene tecil hakkı tanıyorlar.Ben eğer unive girersem kendime yeni tecil hakkı doğururmuyum ? lutfen bilenler bir el atsın.Askeri şubede danışmana sordum dediki bu sene gir unive zaten otomatik tecil olur.Yukarıda veznedeki kadında diyorki 2 sene tecil hakkın dolu unive gitsende bitti tecil hakkın.Ne yapacağımı şaşırdım.Bilen lutfen bilgi versin