Arkadaşlar merhaba. Gecenlerde talihsiz bir olay başıma geldi. Bu olaydan sonra inanın ulkemden biraz daha soğudum. Eyvallah topraktır candır kandır ama ...

Devlet universitesinde oğrenciyim. Gecen donem final sınavında kağıdımı teslim ettikten sonra sınav gorevlisi telefonumu aldı. Normalde vermem ama ortada kopya filan yok ne olur sanki diyerek cok uzerine gitmedim. O ara sınav gorevlisi telefondan whatsapp gecmişime ve fotoğraf galerime bakmış. Dekanlığa teslim edip sohbet kayıtlarını ve fotoğraf galerimi bastırmış ve soruştu başlatmışlar. Sebep: eski sınavlara ait sınav kağıdı fotoğraflarını arkadaşların bana gondermesi ve benim onlara gondermem. Bu soruları okulun kırtasiyesi satıyor. İnternetten indiriyoruz vs. (Her sene aynı soruları soruyorlar. Sınav başlamadan once elde edilen sorular değil.) Neymiş okula ait evrakın okul dışına cıkarılması yasakmış... Bizde biraz bu konulara uzaklığımızdan ve arkadaşların korkularından dolayı onların iyi niyet tuzağına duştuk... Her neyse boyle bir talihsiz olay gecti başımızdan şimdi şunu merak ediyorum.

Universite kendi başına ozerk olduğunu goz onune alarak soruşturmada bilirkişinin kişinin onayı olmadan, yargı kararı kişinin sohbet dokumunun cıkarabilme ve bunları delil olarak kullanma yetkisi var mıdır? Ben hakkımı nasıl arayabilirim? Tazminat davası acabilir miyim?

Bizim yaptığımız sucmuş bu konuda zaten yorum yapmaya gerek yok cezayı aldık. Ama onların yaptığının daha buyuk bir suc olduğunu duşunmekteyim.
Telefonda 0000 olan bir şifre vardı.

Bu okulda Turk Silahlı Kuvvetlerinin bile nadiren kullandığı sinyal kesici (jammer) kullanılmaya başlandı. Şuan fakulte işi gucu bırakmış bununla uğraşıp ovunuyor.
http://muglakentgazetesi.com/kopyaya-jammerli-onlem/
Bu okulda telefonla ilgili benim araştırdığım, bildiğim butun soruşturmalarda oğrencinin telefon iceriği incelenmiş olup oğrenciye delil olarak sunuldu.
Bu okulda inşaatta calışırken duşup olen rahmetli arkadaşımız icin protesto yapan 150 oğrenci arkadaşa 6 ay ile 1 yıl arasında ceza alacak şekilde soruşturma acıldı.
http://www.ogretmenlersitesi.com/haber/13372

Bu universite bu sene yaz okulunu esnaflarla yaptığı anlaşmalar sayesinde acan bir universite.