Gunaydın arkadaşlar...Bu sabaha farklı bir konuyla giriş yapmak istiyorum. Hayatı nasıl yaşıyorsunuz? Yargılar, beklentiler, hayaller, hayal kırıklıkları, uzuntuler, sıkıntılar vs. Hepimizin hayalleri var. Kimimizin okul, kimimizin ev, kimimizin emeklilik, kimimizin araba vs. Peki bu hayallere ulaşmak icin gercekten cabalıyor muyuz? Hayal ne zaman gercek olur? Hedefe donuştuğu zaman. Hayallerinizi, hedefleriniz yaptınız mı? Yoksa hala her sabah hayallerinizi duşunup, gulumseyip yine o sıkıcı işleri yapmaya devam mı ediyorsunuz? Peki hedef yaptık diyelim. Bu hedefe adımlarınızı nasıl atıyorsunuz? ''Yarın hayalim icin şunu yapacağım!'' mı diyorsunuz? O halde o hayale asla ulaşamayacaksınız. Yarın diye bir şey yoktur. Yarın, yalnızca bir yanılgıdan ibarettir. 5 dakika oncesini asla değiştiremez ve 5 dakika sonrasını asla bilemeyiz. Gecmişimizin mutluluğunu veya pişmanlığını, geleceğimizin parlaklığını veya karanlığını belirleyen şey, tam bugun yaptıklarımızdır. Gecmiş ve gelecek, sadece zihnimizde saklı olan yanılgılardır. Doğada, insan dışında hicbir canlıda pişmanlığı ve gelecek kaygısını goremezsiniz. Bu hayata 1 kez geldik. Tekrar aynı şansımız olmayacak. Doğrusu merak ediyorum. Bugun doktora gitseydiniz ve size, kanser olduğunuzu, 1 ay omrunuz kaldığınızı soyleseydi, hala o sıkıcı işleri yapmaya devam eder miydiniz? Yoksa o 1 ayı, tum sevdiklerinizin gonlunu alarak, yardımlar yaparak, hayallerinizi yaşamaya calışarak mı gecirirdiniz? O halde kim 1 ay sonra olmeyeceğine dair garanti verebilir? Kim 5 dakika sonra olacağı gercekten bilebilir? Artık bir şeyler icin adım atma zamanı! Her gun calan aynı kaseti durdurma ve hayaliniz icin 1 farklı adam daha atma zamanı. Bu yazımı sonlandırırken Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın şoyle guzel bir konuşmasını paylaşayım; '' Her sabah uyandığım zaman, aynaya bakar ve kendime, ''Bugun hayatımın son gunu olsaydı ne yapmak isterdim?'' diye sorardım. Ve her gunumu isteklerime ulaşmak, hayallerimi gercek kılmak icin yaşardım. Sonra bir gun kanser olduğumu ve oleceğimi oğrendim. Hic uzulmedim. Cunku ben her gun olumu hatırlayarak ve hayallerimi, hedeflerim yaparak yaşadım. Bugun ulaştığım noktada harika bir eşe, harika bir kariyere ve konuma sahibim.''