Kadeş Savaşı
Tarih dersinde oğretmen birini tahtaya kaldırmış ve sormuş:
-Oğlum Kadeş Savaşını kim yaptı?
Cocuk hemen yanıtlamış:
-Hocam vallahi billahi ben yapmadım.
Hoca sinirinden cıldıracak. O sinirle dışarıya cıkmış, koridorda Matematik oğretmenini gormuş ve durumu Matematik oğretmenine anlatmış:
-Hoca hanım bu oğrenciler beni cıldırtacak; Kadeş Savaşını kim yaptı diye soruyorum, vallahi billahi ben yapmadım diye yanıt veriyorlar, cıldıracağım...
-Hocam uzulmeyin cocuktur bunlar hem yaparlar hem de yapmadım derler... Tarihcinin sinirleri iyice tepesine cıkmış ve soluğu Mudur Beyin odasında almış.
-Mudur Bey bu nasıl bir okul, ne oğrencisinde hayır var, ne de oğretmeninde; oğrenciye Kadeş Savaşını kim yaptı diye soruyorum, ben yapmadım diyor, oğretmene durumu anlatıyorum, bunlar cocuktur hem yaparlar hem de yapmadım derler diyor, kafayı yiyeceğim.
Mudur Bey: Siz hic kendinizi uzmeyin Hocam, bunda merak edilecek birşey yok, şimdi Bakanlığa bir yazı yazar ve Kadeş Savaşını kimin yaptığını sorarız... Tarih Oğretmeni aldığı yanıt ile oracığa yığılıp kalmış ve Mudurden bir hafta izin almış...
Bir hafta sonra Bakanlıktan bir yazı:
Bu yıl odenek olmadığı icin Kadeş Savaşı yapılamayacaktır. Bilginize...

Daha Cok İstiyor
Cocuk, okuldan bir gozu şiş olarak donunce, annesi telaşlandı :
-oğlum ne oldu gozune? duştun mu yoksa?
-hayır duşmedim.arkadaşım orhan'la dovuştuk.ben de yarın onun gozunu şişireceğim!
Annesi yatıştırmaya calıştı :
-sakın ha! dovuşmek iyi birşey değil.ben sana yarın pasta corek vereyim.arkadaşına da ver, barışın.guzel guzel oynayın olmaz mı?
-olur anneciğim, barışırız.
Ertesi gun, cocuk oteki gozu de şişmiş olarak dondu.annesi merakla sordu :
-yine ne oldu?
-arkadaşım yaptı, daha cok pasta, corek istiyor!

Kimya Dersi
Kimya dersinde oğretmen, elindeki metal parayı gosterdi:
-Şimdi bu beşyuzluğu asite batırıyorum. Ne dersiniz eriyecek mi?
Nuri parmak kaldırıp cevapladı:
-Erimez, oğretmenim:
-Evet erimez, neden erimez?
-Eriyecek olsa asite atmazdınız da ondan...

Okul Donuşu
Nuri okuldan eve bir gozu mosmor donmuştu. annesi cıkıştı:
"aşk olsun yine mi dovuştun okulda? "şey buyuk bir cocuğun kucuğu dovmesine engel olmaya calıştım da anneciğim."
"aferin bak bu cesaret işi. kimdi o kucuk?"
Nuri gayet sakin;
" Ben! "

Pantolon
Oğretmen cocuğa sormuş,
'Oğlum elini pantalonun sağ cebine attın ve bir 10 milyon lira cıkarttın, sol cebinden de 5 milyon lira cıktı. Senin şimdi neyin var?
Oğretmen cocuğun '15 milyon liram var' cevabını vermesini beklerken Cocuk cevap vermiş
'Her halde uzerimde başka birinin pantalonu var!'