Arkadaşlar Merhaba;

Konuyu Acmamdaki Neden Daha Once Boyle Bir Durumla Karşılaşan Oldu mu? Surec Nasıl İşliyor? Sonunda Neyle Karşılaşıyoruz? Bu Soruları Merak Ettiğimdendir. Konu Hakkında Bilgiye Sahip Olan Arkadaşların Goruşlerine Gore Hareket Edeceğim...

Benim Babam Onkoloji Takipli Hastası. Son Bir Aydır Aşırı Yorgunluk, Devamlı Uyku Modu, İştah Azalması Şikayetlerinden Dolayı Marmara Universitesi Pendik Araştırma Hastanesine Gittik. MR Cekildi ve Gectiğimiz Gun MR Sonuclarını Gosterdiğimiz İlgili Bir Doktor, Onkoloji Polikinliğindeki Başka Bir Doktora Yonlendirdi. O Doktorda Dosyayı Asistanlara Bir İnceleteyim Diyerek Ertesi Gun Saat 11'e Randevu Verdi. Biz Randevu Saatinde Hastaneye Varıp, Barkodumuzuda Alarak 1. Odadaki Doktorun Bilgisinin Olduğunu Bize Yardımcı Olacağı Soylenildi. Elimdeki Barkodu Bırakmak icin Doktorun Odasına Gittiğimde Ben Doktora Sizin Bilginiz Varmış Bu Barkodu Size mi Bırakayım Hocam Tarzındaki Soruma Artist Artist Yuksek Sesle Azarlar Gibi Cevaplar Verdi. Bende İnsanım, Bana Neden Sormadılar Sizi Alırken, Barkodu Veren Kızı Telefonla Arayıp Azarlamalar Falan En Sonunda Elimdeki Barkodu Aldı Masaya Fırlattı Sert Uslubla Gec Bekle Falan Dedim Kendi Kendime Hayırdır yaa? Neyse Beklemeye Başladım. 2 Saat Gecti Biz Hala Bekliyoruz Benden Sonraki Hastayı Aldılar Sesimi Cıkarmadım. En Son Bizi Bıraktılar. Neyse Sıra Bize Geldi Baktım Doktor Sakinleşmiş. Tam Muayeneye Başlayacaklar Benden İstediği Evrakları Veriyorum, Laf Arasında Kibar Bir Dille Durumu Anlatmaya Calıştım. Yaa Hocam Falancı Doktor Falanca Doktora Gonderdi Oda Size Yonlendirmiş, Barkodu Veren Arkadaş Sizin Bilginizin Var Olduğunu Soylediği icin Size Geldim. Bana Bu Saate Randevu Verilmişti Falan Filan Derken Laf Arasında Ben Sizin O Tavrınızı Uzerime Alındım Dedim. Hay Demez Olaydım. Eleman Başladı Yine Esip Gurlemeye. Yok Konuyu Neden Acıyorsun, Yok Neden Geriyorsun vs. vs. vs. Ben Sakinliğimi Korumaya Calıştıkca O Daha Fazla Uzattı. Ben Ya Sabır Cekerek Dışarı Cıktım. İcim Rahat Etmedi Tekrar Girdim iceri Bu Sefer O Beni Dışarıya Cıkardı. Ben Yine Girdim Derken Muayeneyi Tamamladı.

Sonrasında Babamı Arabaya Gonderdim ve Ben Geri Dondum Doktorun Odasına. Elim Kolum Titriyor Patlatacam İki Tane Amacım O. Neyse Ben Başladım Uzerindeki Onluğemi Guveniyorsun? Neden Oyle Davrandın Falan Filan Derken Başka Bir Doktor Beni Sakinleştirmeye Calıştı. Cıkardı Beni Kendi Odasına Goturdu Biraz Konuştuk. Hak Verdi El Sıkıştık ve Beni Gonderdi.

Her Ne Kadar O Anda Sakinleşmiş Olsam da O Gece Uyuyamadım. Aslında Uyuyamayaşımın Sebebi O Durumu Hazmedemediğimden. Duşunsenize Babanız Akciğer Kanseri, Beyninde Metastas Var ve Siz Orada Bulunmanızın Tek Nedeni Var Umut! Umut Ararken Babamın Yanında Doktorun O Davranışını Hazmedemedim. Gecenin 4'de Sağlık Bakanlığını Aradım. Sağolsunlar Cok İlgililerdi. Yarım Saat Benim Şikayetimi Dinledi ve Ona Gore Yardımcı Olmaya Calıştı. Asıl Olay Buradan Sonra Başlıyor

Ben Durumu Olduğu Gibi Anlatırken Kıza Laf Arasında Ağzımdan "Gozume Uyku Girmiyor, Sabah Olmak Bilmedi Gidip O Doktoru Dovesim Var" Gibi Bir Cumle Cıktı. Telefondaki Kız Bu Cumle Uzerine Cok Durdu. Ben Hatalı Bir Cumle Kurduğumu Farkettim Her Ne Kadar Direk Geri Vites Yapamasam da Biraz Yumşatmaya Calıştım. Sonrasında Gecenin 4 Bucuğunda Sağlık Bakanlığından Başka Bir Temsilci Aradı. Başvurumu Okudu Baktım Arada Benim Doktora Zarar Verme İsteğimin Olduğunu Uyuyamadığımı Falanda Okudu. Ben Araya Girip Sadece Ne Kadar Sinir Olduğumu ve Hazmediğimi Anlamanız icin Bir Olcut Olarak Kullandığımı Soylesemde Kar Etmemiş.

Dun Hastane Doktorlarından Biri Arayarak Beni Bu Durum icin 4-5 Defa Ozur Diledi. Bende Saygıyla Karşıladım ve Ozur Dilemelerine Gerek Olmadığını Belirttim. Telefonu Kapattık. Bugun Bir Mail Geldi ve Bu Maili Sizlerle Paylaşıyorum

Bu Durumda Ben Neler ile Karşılaşabilirim? Nasıl Bir Yol İzlemeliyim? Sizin Başınıza Gelseydi Siz Ne Yapardınız? Fikirlerinizi Paylaşırsanız Cok Memnun Olurum.

Biraz Uzun Oldu ve Yazım Hatası Varsa Kusura Bakmayın. Yazarken Olayı Yeniden Yaşadım.