Arkadaşlar VDS, VPS, Azure diye uzayan giden ve cokta teknik olarak bilgi sahibi olmadığım şu sanal makineler hakkında son gunlerde biraz araştırmalar yapıyorum ve işin ozu nasıl en maliyetsiz şekilde sıkıntısız sanal makine oluştaribilirim bunu cozmek istiyorum.
Yaptığım araştırmalara gore, google cloud, azureye gore daha kalite kalıyor gibi. Deneme yanılma yontemi ile devam ediyorum yaptığım araştırmalarda. Google cloud hesabın da odeme aşamasına gelince, paycell kartımı eklemek istedim. Ama sms olarak bir mesaj aldım. bla bla paycell hesabınızdan 2 TL lik cekim yapmak istedi, ama yapamadı. Bunun uzerine paycell hesabıma 15 TL bakiye yukledim. Bu sefer kartı ekledi ve 2 TL yi de cekti hesaptan. Ama akabinde oluşturduğum odeme yontemi askıya alınmış ve onaylanmasını istedi. Onaylama aşamasında ise kart bilgilerini resim dosyası olarak gonderilmesini istiyor. Paycell kartın ekran goruntusunu attım. Gene yemedi.
Şimdi aklıma şu geliyor. Mevcut olan bir kredi kartımı ekleyip, yeni bir cloud hesabı aktifleştirdikten sonra, orneğin oluşturduğum VDS nin ucretsiz kullanım suresi 2.5 - 3 ay suruyorsa ve ben bu sure tam dolmadan direkt kokten gmaili kokten silsem, hem cloud hesabında ki tum bilgilerim silinmiş olmuyor mu? Ve boylelikle yeni bir gmail ile 2 ay sonrasında aynı kart bilgileri ve kullanıcı bilgileri ile yeni bir VDS alabilme imkanım olabilir mi?

Sıfır uykusuz actım konuyu. Siz uykunuzu alıp okuduğunuz icin. Ne demek istediğimi şıp diye anladığınızı umid ediyorum.