Bugun Yaşadıklarım Pek Normal Şeyler Değil. Evde Bir Arkadaş ile Otururken Kapı Caldı. Elinde Bond Canta İle Bir Adam Anneannemi Sordu. Bende Evde Olmadığını Soyledim. Anneannemin Babasının İsmini Sordu. Bende Hatırlayabildiğim Kadarı ile Soyledim. Adamın Gozleri Fal Taşı Gibi Acıldı. Adam Sizinle Hayırlı Bir İş Konuşmamız Gerekli Falan Diyerek Kapıyı Acmamı İstedi. Bende Buyur Ettim ve Adam Kendini Tanıttı. İstanbul Kartalda Emlakcıymış ve Hazineye Kalmış Arazileri Osmanlı Arşivinden Araştırıp Bulup, Varsa Varisleriyle İletişime Gecip "Boyle Bir Araziniz Var Deyip Devlete Dava Acarak Hazineden Geri Almasını Sağlıyormuş." Adamın Soylemesine Gore Anneannemede Biri Kartalda 1975 m2 5.5 Milyon Değerinde Olduğunu Diğer Bir Kac Arazilerinde İstanbul Maltepe'de Olduğunu Soyledi. Yalnız Bu Maltepe'de ki Arazilerin Değerinden Bahsetmedi.

Eleman Hayattaki Tek Varisin Anneannem Olduğunu 1922 Yılında Vefat Eden Anneanemin Dedesinin İsim ve Soyisminin Osmanlı Arşivinden Cıkardığı isimle Bir Tutması Gerektiğini ve Gecmişi Hatırlayabildiği Kadarı ile Anlatmasını İstedi. Adam Gayet Donanımlı. Sadece Bu işi Yaptığını ve Şayet Anneannem O Soy Ağacındaki Toprak Sahibinin Yani 1922 Yılında Vefat Eden Adamın Parcasıysa Tum Hazineden Aldığı Topraklara %50 Ortağı Olurum Diyor.

Daha Once Arkadaş Sohbetlerinde Bu Tarz İşleri Kovalıyan, Osmanlı Arşivinden Hazineye Kalan Toprakların Varislerini Bulan Şahısların Olduğu Konuşulmuştu. İlk Bakışta Dolandırıcılık Hususunda Cok Yatkın Bir Konu Gibi Gozukse de Emlakcının Sunduğu Delil ve İsimler Bire Bir Tutuyor.

Hic Cevrenizde Boyle Bir Durum ile Karşılaşan Oldu mu? Bu Şahısların Dolandırıcı Olma İhtimalleri Var mı? Şayet Dolandırıcı Olsalar Bizden Alabilecekleri Hic Bir şey Yok. Fikirlerinizi Paylaşır mısınız?