merhaba arkadaşlar ben kadınlar kulubuyle koroid pleksus kistini ararken karşılaştım ve siteyi cok beğendim aranıza katılmak ve başımdan gecenleri sizinle paylaşmak isterim.
Benimde bebeğimde18 haftalık hamileyken maalesef beyninde 5.6 mm ve 5.7 mm aynı tarafta 2 tane koroid peleksus kisti saptandı doktorum onemli bişey olmadığını ayrıntılı ultrasonda incelenmesi gerektiğini eğer başka bir bulguya saptanmassa 24.hafta veya en gec 28.haftaya kadar kaybolacağını soledi ve 24. haftaya ayrıntılı ultrason icin randevu verdi.allah kimsenin başına boyle bişey vermesin cok zor bişeymiş elebide soz konusu kendi canınızdan bile cok sevdiğiniz cocuğunuz soz konusu olunca dahada zor.
24.haftaya kadar bekleyemezdim başka bir doktora gittim ayrıntılı ultrasonda icelemeler yapıldı ve pleksus dışında başka bulguya rastlanmadı bu doktorda kendi doktorumla aynı şeyleri soyledi kaybolur tek başına bir anlam ifade etmiyor dedi.ama yinede insan cok uzuluyor ya gecmezse ya bişey olursa die duşunmeden duramıyorsunuz ve nihayet ağlaya sızlaya 24. hafta gelmişti o gun sanki kalbim yerinden cıkıcakmış gibiydi ya gecmediyse die ve allaha şukurler olsunki kistler kaybolmuştu gecmişti ve o anda dunyalar benim olmuştu.:sm_cool:
Başına bundan sonra boyle bişey gelen olursa lutfen eğer sadece koroid pleksus kisti varsa ve başka bulgular bulunmamışsa lutfen kendinizi ve bebeğinizi boş yere uzmeyin cunku bebeğinizide tehlikeye atmış oluyorsunuz benim yaptığım gibi hergun stres hergun acaba gecermii uykusuz geceler ağlamadan 1 saat bile gecirmedim ama sonucunda erken doğum riskiyle karşı karşıya kaldım doktorunuza guvenin yada aklınızda sorular kaldıysa başka bir doktora gidin.
ALLAH İNŞALLAH hepimizin bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızı kısmet eder herkese hayırlı doğumlar.
koroid pleksus kisti
Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji
- Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
- koroid pleksus kisti