Herkese merhaba, bu konuyu acmamın sebebi cikolata kistiyle ilgili araştırma yaparak biraz icinizi rahatlatmak. 2011 ve 2013 yılında kapalı ve acık olmak uzere 2 ameliyat gecirdim her ikisinde de cok buyuk cikolata kistlerim alındı. Tabi bunlar alınırken ozellikle acık ameliyatta yumurtalarımın coğu da alındı tabi ben o zamanlar bunu bilmiyordum. 2016 yılında amh ımı kontrol amaclı baktıdığımda 0,60 olduğunu gordum cok uzuldum gittiğim her doktor hemen evlenip cocuk sahibi olmamlı soyledi. Sanki cok kolaymış gibi. Hatta bekarlara yumurta dondurma hakkı verildiğinde zeynep kamil hastanesinden kısırlık raporu aldım fakat son anda yumurta dondurmaktan vazgectim. Kendimi boyle kabul ettim evleneceğim kişiye durumu anlatırım yumurtam az belki cocuğum olmaz derim diye duşundum. Gercektende 2017 de tanıştım eşimşe ve ona anlattım. Hic onemli olmadığını beni sevdiğini soyledi. 2020 eylulde evlendim ve aynı ay rahim filmi cektirdim. Kasım ayında kendiliğinden hamile kaldım. Cok şukur allahıma şuan 21 haftalık hamileyim. Kısacası bazen bazı şeyleri oluruna bırakmak gerekiyor. Allah isterse herşey olur. Cikolata kisti olan genc kızlar uzulmesin ama dikkatli olsunlar ameliyatta yumurtalarda zarar goruo ama ameliyatsız cikolata kistiyle de hamile kalınmıyor. Sorusu olan yazabilri. Sevgiler