25 yaşındayım. Kısmetse onumuzde 2-3 ay icinde hamilelik planlıyorum. Kendimce daha rahat bir hamilelik icin suan spor ve diyetteyim. 70 kiloyum. Duzenli spor yapıyorum her gun caba gosteriyorum. Vajinal mantar akıntım mevcut onumuzde hafta doktora gideceğim randevumu aldım. Gebelik oncesi diş kontrolme gittim. Umarım regl haftasonuna denk gelmezse bu ocak ayı sonunda hormon testine ve doktora hamilelik duşunduğumu folik asit yazmasını isteyeceğim yani nasıl uygun gorurse artık. Sizler folik asit kullandınız mı? Ve asıl korkum şimdiden panik olmak istemiyorum ama aklımı bulandırıyor 2 yıl once hormon testine gittiğimde (sac dokulme ve cenemde sivilcem coktu) pko şuphelendim rontgen ile bakıldı bişey cıkmadı alttan muayene gittim bişey cıkmadı cok şukur. Hormon testinde troid ve Prolaktin yani Sut hormonu yuksekti. Prolaktin o zamanlar 60 ’lardaydı ve ilac kullandım. (Cok mu yuksek? Prolaktin tek basına engel midir ? İnternette bir suru sey yazıyor hipofiz bezler vs) Tabi bebek duşuncem yoktu o zaman. Son 1 ay oncesi kan testine herseyim iyiydi hatta troid ’im 6 idi 2 ’ye duşmuş.
Eşimin 5 aydır citelos (5 mg) kullanıyor. doktora danıstı bu konuyu ilacı bıraksam mı sıkıntı olur mu diye.. Doktoru ise bir sıkıntı yaratmayacağını soylemiş. Yani ben kendimce planlamaya calışıyorum ama sonra diyorum hic denemedik korunmasız ilişki yaşamadık ya olmazsa keşke onceden deneseydim dersem hersey olcağına varır bu kadar plan… fakat kontrollerimi yapıp korunmayı bırakmak daha mantıklı, sağlıklı geldi. Maddi, manevi kendimizi artık hazır hissediyoruz. 4. Yılımız dolmak uzere. Sizin onerdiğiniz bunu yapmalısın bu boyle dediğiniz birşey var mı ? Mesela kahveyi azalt sunu yap, yapma diyebilceğiniz. Biraz uyku problemim var. Her zaman olmasa da gec yatıp gec kalkıyorum işten cıktığımdan beri.
Umarım Allah herkese istediği zaman sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eylesin, bekleyen herkese ansızın versin. Şimdiden stres olup olumsuz duşunmek istemiyorum. Hepinize teşekkurler