Merhaba Arkadaşlar,

Daha once paylaşıldı mı bilmiyorum. Bu konu sizlere wordpress web spamla ilgili bilgi vereceğim.

Wordpress Web Spam Nasıl Yapılır?
Wordpress site kurulup başka sitelerden icerik cekilip spinlerek veya translate ile başka dillere cevrilerek yapılır. Tabii bunları botlarla yaparlar genelde.

Wordpresste icerikleri diğer sitelerden nasıl cekebiliriz?
Genelde Wp robot eklentisi bu onemli gorevde rol alır. Tabi bazıları ozel bot yazdırır yada blogspotla manuel olarak cekmeye calışanlar vardır.

Wp robot Nedir?

wp robotun bircok ozelliği var. Ancak ben sadece spam icin olan ozelliğinden bahsedeceğim.
Wp robot blogspot.com ve wordpress.com gibi sitelerden rss ile icerik ceker.
Sadece icerik cekmeylede kalmaz aynı zamanda bu eklenti icerikleri Translate ile başka dillere cevirir.

Mesela Wp Robot ile turkce blogspot moda sitesinden yabancı wordpress sitenize icerik cekeceksiniz.

1- Googleye gireceksiniz.

2- Googlede "site:blogspot.com Moda" yazacaksınız.
Boylece modayla ilgili tum bloglar karşınıza cıkacak. Sonra aralarından herhangi bir blogspota girip sağ tıklayacaksınız. Kaynağı goruntuleyeceksiniz.

3- Rss linkini Full Content RSS Feeds Generator siteye ekleyeceksiniz.
Bu siteden gerekli ayarları yaptıktan sonra alttaki butona tıklayacaksınız ve bir sayfa acılacak.

4- Acılan Bu sayfada ustteki adres linkini wp robota ekleyeceksiniz. Ve wp robotta o linkten iceriği sitenizi TRANSLATE ederek ekleyecek.

Tabi işin detayları da var. 4 ozet maddeyle bu konuyu anlamanızı beklemiyorum. O yuzden fırsat buldukca skypeden ve forumdan anlatım yapacağım.

Aynı ustteki şekilde "site:blogspot.com tasarım" veya "site:wordpress.com araba" gibi arama yapabilirsiniz.

Wp Robot Eklentisini Wordpresse Nasıl Kurabilirim?

Bu soruyu bir coğunuzun merak ettiğini biliyorum. Bu eklenti ucretli eklentidir. https://wprobot.net/ sitesinden satın alarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bu değerli eklentiye sınırsız sitenizde kullanabilirsiniz.

Olay basit wordpress site kuruyorsunuz. Seo uyumlu tema kullanıyorsunuz. Ve wp robot ile diğer sitelerden icerik cekiyorsunuz. Tekrar soyluyorum. Wp robot sadece icerik cekmiyor aynı zamanda iceriği farklı dile ceviriyor.
Bundan dolayı icerik bir acıdan ozgunluk kazanmış oluyor. Tabii sizin cektiğiniz icerikleri başkası sizin cevirdiğiniz şekilde cekmediyse.

İcerik cekme ve yabancı dile cevirme olayını şimdilik hallettik.

Şimdi sıra googleye geldi.

Wordpress sitenize All in one SEO eklentisini kurun. Gerekli ayarları yapın. Sitemap i falan etkinleştirin Ve googleye sitemap gonderin. Ayrıca icerikleri google gibi getir de yapabilirsiniz.

Ayrıca icerik cekerken dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta bol bol resimli icerik cekin. Her gun duzenli icerik ekleyin. Bi gunde 100-200 icerik ekleyip siteyi spama duşurmeyin. Hergun dengeli sayıda icerik eklemelisiniz. Yani ideali 5-10 falandır.

Diyelim 10 site actınız hepsine gunluk 5 er 10 ar icerik girin. Bikac haftada siteniz hitlenmeye başlayacaktır. Hitlenme dediysem bikac hafta 1-2k hit gelecek hali yok. 20-30-50-100 arası tekil gelecektir. Fazla hayallere kapılmayın. Bu iş o kadar basit değil. Tabii şansa bikac haftada 1-2k olma ihtimali de var. Googlenin sağı solu belli olmaz. (Şans + Tecrube = Başarı)

Hit az gorunsede gelen hitler yabancı olduğu iyi tr ye gore iyi kazanc sağlayabilirsiniz. Tabii tek siteyle fazla bir kazanc olmayacaktır. İlk 2-3 siteniz acemilik doneminiz olacaktır. Sonra işi yavaş yavaş kapmaya başlarsınız.

Sıra geldi yandex ve binge.
Googleye gonderdiğiniz sitemap i aynı şekilde yandex ve bingede gonderin. Yandexi kucumsemeyin. Yandextende hit gelebiliyor. yandexte artık kendini geliştirdi.

Seo İcin Gerekenler:
1- Seo uyumlu ozgun hızlı tema-tasarım (Genelde bu tur temalar ucretlidir.)
2- Hergun duzenli ozgun icerik. (mumkunse guncel olsun)
3- Domain yaşı ve sureklilik ( Tabii bu spamda mumkun olmayabilir )
4- Siteye hit kazandırmak icin sosyal ağı kullanabilirsiniz. (facebook ve twitter gibi)
5- Anahtar kelime yukseltmek icin backlink ve tanıtım yazıları (Genelde bilinen sağlam siteler olmalıdır. Pr li diye spam sitelere backlink reklamı vermeyin)

Ayrıca Skpeden kuracağım Web Spam Grubu sayesinde bircok kişiye akşamları destek vereceğim. Gun icinde işyerinde olacağım icin sadece akşamları yardımcı olacağım.
Ayrıca gruptakilerde aralarında yardımlaşacaktır.

Wordpress nasıl kurulur?
Wp robot kullanımı? İcerik Cekme ve translate?
Adwordsten aranan kelimeleri tesbit etme?
Seo Eklentileri Nasıl kurulur Nelerdir? Ne işe yararlar?
Seo Dersleri?
Online Yardımlaşma?

Mail: [email protected]

Gruba katılmak icin skype ekleyin ve gruba katılmak istediğinizi yazın.