Selamun aleykum arkadaşlar...
Eğer bir gun hamile kalırsam buraya yazicam diye soz vermiştim. Cunku zor bir surecten gectim . Bende sizler gibi her belirtide buraya kostum acaba bu ay oldumu hissiyle diye . Cok şukur olduuu. Rabbim istteyen dileyen herkese anne baba olmayı hak eden her kuluna nasip etsin. Şimdi gelelim konumuza . Ben bir bucuk seneden beri evliyim ilk baş cocuk duşunmedim sonrasinda cok istedim sadece 2 ay korunma rağmen olmadı onemsemedim başta olur gozuyle baktım 6 ay doktora gitmedim sonra baktım biseyler yolunda gitmiyor doktora gitmeye karar verdik eşimle ah birde cevre baskını yokmu başta cok kafama takmiyordum aslında lanet olası cevre yuzunden paikolejim bozuldu . Neyse doktora gittim insulin direnci ve tiroid cıktı ee biracikta kiloluydum tabi 70 kilo kadar doktor uzun bir sure bu s kilde kalamicagimi tedavi surmem gerektigini soyledi tedaviye başladık 3 ay kadar tedavim surdu bu 3 ay icinde uc kez catlatma iğnesi vuruldum catladigi halde benden size tavsiye doktorunuzu iyi secin malesef bana başta yanlış tedavi uygulandı . 3 ay icinde gebelik oluşmadı . Sonrasında ben doktorumu degistirmeye karar verdim bu surecte 2 ay ara verdim kendime rahat bırakmak istedim tabi yine olmadı . Artık iyice kafaya takmaya başlamıştım hic olmicak sanıyordum herkes gibi benimde cok guzel hayallerim vardı her gece yasayamicam diye ağlıyordum . Şunu sakin unutmayın rabbim okadar guz l bir zamanda nasip ediyor ki sakin asla umitsizliğe kapılmayın duanizida eksik etmeyin. Soğan suyu denedim sadece 10 gun ve bir kere . O ay da olmadı. Başka doktor demiştim sonunda aradığım doktoru buldum . 5 ay bir tedavi sureci oldum . Ve hic beklemediğim bir sonucla karşılaştım doktora gittiğimde bana yumurtalıkların az calıştığını ve polikistik olduğum soylendi. Resmen dunyam başıma yıkıldı hic unutmam ağlaya ağlaya cıktım hastaneden . Oysaki doktorum okadar tatlı ve iyi bir insandı ki bunun gebeliğe asla gecmiyor ngel olmicagini ve Allah'ın izni ile 6 ay icinde bir gebelik olusucagini anlattı bana ve o surecte bana catlatma iğnesi dahi vurdurtmadi yumurtalık takibi yaptı ve catladigini gorup o femara hapı kullandık . 5 hakkım olduğu soyledin sonrasında aşılama ilucaktim ki cok şukur gerek kalmadı cunku doktoeum benden rahim filmi cekilmeli istedi . Ve bunun gebeliği kolaylaştırdığını soyledi . O ay ben rahim filmi cekildim her zaman ki gibi tabi umutsizim olmicak diye adet gunumu bekliyordum kendimi teselli ediyordum . Yine bu ay adet olucam uzulmucem diyordum . Sonrasinda 2 gun gecikme oldu . Zaten her ay 2 gun atıyordu baktım 4 cıktı hala test yapmıyorum cunku o surecte o kadar cok denedim ki uzulmekten tek cizgi gormekten cok yorulmuştum . Ablamın isarariyla o testi sabahın 10 da yaptım ve cift cizgiyi şukurler olsun gordum ağlaya ağlaya lavabodan cıktığım anı unutmuyorum . Allahimmm herkese bu duyguyu en kısasa zamanda yaşatsın . Biraz uzun oldu ama bilmeyenler icin yazıyorum arkadaşlar belki bir umut bir vesile olurum .
Nasıl gebe kaldım..
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Nasıl gebe kaldım..