EÐÝTÝM SERVÝSÝ - Ankara Sincan Ersin Nazif Gürdoðan Anadolu Lisesi’nin açýlýþ törenine katýlan Özer, ölümünün 10. yýlýnda Neþet Ertaþ’ý rahmetle andýðýný söyledi. Özer, “Ekim ayý içinde Kýrþehir’de Neþet Ertaþ’ýn köyünde bir Neþet Ertaþ Köy Yaþam Merkezi açacaðýz. Hazýrlýklar tamamlandý. Onun da müjdesini bu vesileyle buradan vermek isterim” dedi. Okullar açýldýðýnda son 20 yýlda eðitimde fýrsat eþitliðini güçlendirmek için daðýtýlan ücretsiz kitaplarýn yine öðrencilerin sýralarýnda hazýr olduðunu dile getiren Özer, þunlarý söyledi: “153 milyon ders kitabý ücretsiz olarak öðrencilerimize ulaþtýrýldý. Bu sene Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn açýkladýðý gibi ilk kez yardýmcý kaynaklarla ilgili ciddi bir adým atarak 136 milyon yardýmcý kaynaðý öðrencilerimize ücretsiz ulaþtýrdýk. Ekim ayýnda bu 136 milyona 20 milyon daha ilave edeceðiz. Bu kez daðýtýlan yardýmcý kaynaklar, ders kitabýný geçmiþ olacak.”
Sadece bununla yetinilmediðine, öðrenci burslarýndan diðer desteklere çok sayýda sosyal eðitim politikasý çalýþmasý yürütüldüðünü vurgulayan Özer, “Bir buçuk milyon öðrencimiz ücretsiz olarak öðle yemeði yiyor. Gayet güzel ama sanki Milli Eðitim Bakanlýðý hiçbir þey yapmýyormuþ gibi bir algýyla süreç yönetmeye çalýþýyorlar. Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn bu hükümetin yaptýðýna onlarýn hayalleri yetiþemez, bütçeleri de ufuklarý da yetiþemez” diye konuþtu.