Bunu yapana vergi geliyor!
Sosyal medya aracları uzerinden tanıtım ve urun reklamı yapan isimler vergi mukellefi olacak.
Unlu isimler başta olmak uzere, Blogger ’lar ve takipcisi cok olan kullanıcılar, sosyal medya uzerinden yaptıkları tanıtım ve paylaşımlarla bir gun icinde binlerce lira kazanıyor. Maliye Bakanlığı, bu tweet ’lerin de vergilendirilmesi icin duğmeye bastı.
Haberturk'ten Deniz cicek'in haberine gore Maliye Bakanı Naci Ağbal, şu anki vergi kanunlarının bu alanı tam olarak kavramadığını, yeni Vergi Usul Kanunu kapsamında bir duzenleme yapacaklarını soyledi. Ağbal, “Elektronik ortamda uretilen o alanı artık ‘elektronik işyeri ’ sayacağız. Oradan gelir elde ediyorsa mukellef olacak” dedi.
Sosyal medya kullanıcılarının attıkları tweet başına aldıkları binlerce lira, Maliye ’nin de dikkatinden kacmadı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu şekilde gelire konu olan elektronik ticaretin vergilendirilmesini sağlayacaklarını belirterek “Kim, ne olursa olsun, herhangi bir şekilde elektronik ortamda yaptığı bir hizmetten dolayı gelir elde ederse, bizim acımızdan vergi mukellefidir” dedi. Ağbal, vergi kanunlarının, şu anda sosyal medya uzerinden verilen bu hizmeti tam olarak kavramadığına işaret ederek yeni Vergi Usul Kanunu calışması ile bu konuyu duzenleyeceklerini soyledi.
Bakan Ağbal, internet uzerinden verilen hizmeti, “alan” olarak ifade ettiklerini belirterek “O alanı artık ‘işyeri ’ sayacağız. Bir şekilde, elektronik alan uzerinden bu alan uzerinde bir hizmet sunuyorsa ve bundan gelir elde ediyorsa, artık mukellef olacaklar. Bunların hepsiyle ilgili calışıyoruz. Şu anda da bizim nezdimizde mukellefler ama kanun değişikliği ile de netleştireceğiz” diye konuştu.
TEK PAYLAŞIM 2 BİN TL ’DEN BAŞLIYOR
Sosyal medya, hem urun ve hizmetini tanıtmak isteyen şirketler, hem de kolay yoldan para kazanmak isteyen kullanıcılar icin cıkış kapısı oldu. Unlu isimler başta olmak uzere, bazı blogger ’lar ile unlu sosyal medya fenomenleri, attıkları tweetler ile bir gun icinde binlerce lira kazanıyor. Twitter başta olmak uzere Instagram ve Snapchat uygulamaları ile yapılan urun tanıtımları, saniyeler icinde binlerce kişiye ulaşıyor. En fazla ucreti de en fazla takipciye sahip olan kullanıcılar kazanıyor. Sadece tek bir paylaşım ile elde edilen gelir, 2 bin TL ’den başlıyor. Paylaşıma gelen beğeniye gore de ucret artabiliyor.
Kişisel goruşum : Yakında bir kanun değişikliği olacak,bircok şeyi kapsayacağı soyleniyor,merakla bekliyorum..
Kaynak : Bunu yapana vergi geliyor!
Sosyal medya aracları uzerinden tanıtım ve urun reklamı yapan isimler vergi mukellefi olacak !
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Sosyal medya aracları uzerinden tanıtım ve urun reklamı yapan isimler vergi mukellefi olacak !