Merhaba Arkadaşlar,
Hepimiz her ay bebek icin uğraşıp duruyoruz. Ama bu sırada hastalıklar, baş ağrıları vs sebebiyle bazı ilaclar kullanıyoruz ya da kullanmak zorunda kalıyoruz.
Bu sebeple doktora danışmadan ilac kullanmamalıyız. Bizlerde en az hamileler kadar bu konuya ozen gostermeliyiz diye duşunuyorum. Belki bu sayede sorunlu gebeliklerin bir nebze olsun onune gecebiliriz.
Ben bu surecte iki kere doktora gittim, idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle, ikisinde de doktoruma korunmadığımızı soyledim ve ilactan once gebelik testi istedim. Sonrasında antibiyotik alırken de eşimle korunduk, bu iki ayımıza mal oldu (bir ayın ne kadar değerli olduğunu hepiniz bilirsiniz) ama bu riski goze alamazdık.
Ağrı kesici alırken parasetamol iceren ağrı kesicileri tercih etmeli ve ilac alırken ilacın sınıfına mutlaka dikkat etmeliyiz.
Bilgilerinize, Sevgilerimlea.s.a.s.
"A Kontrollu calışmalarda risk gosterilememiş
B İnsanda risk gosterilememiş: Hayvan deneylerinde risk olabileceği gosterilmiş veya hayvanlarda risk gorulmemiş ve insanlarda yeterli calışma yok
C Riskin olmadığı kanıtlanmamış: İnsanlarda calışma yok ve hayvan calışması ya yok yada yapılan calışmalarda pozitif bulgular gorulmuş. Bu gruptaki ilaclar kar/zarar oranı gozonunde bulundurularak kullanılabilir
D Riskle ilgili pozitif bulgular var: Bu konuda yapılan calışmalarda risk olduğu gorulmuş olmasına karşın hastaya yararı gozonunde bulundurularak kullanılabilir
X Gebelik sırasında kullanımı yasak olan ilaclar: Hayvan veya insan deneylerinde bebekte riskin gosterildiği ilac grubu olup gebelikte ancak anne yaşamının sozkonusu olduğu durumlarda kullanılabilir ve gebelik sonlandırılmasına karar verilebilir."
Hamilelikte ağrı kesici kullanmak?
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- Hamilelikte ağrı kesici kullanmak?