Merhaba hepinize bir gun ben de hamile kalırsam başkaları adına umut olsun diye bende hikayemi paylaşacağım demiştim. 14 yaşında ilk adetimi oldum daha sonrasında birkac ay duzensiz adet oldum ve sonra 7 ay hic adet olmadım hastane doktor tahlil test vs 18 yaşına kadar normal dediler hic birşey yapamadı doktorlar . 18 olunca ozel bir hastaneye gittim durumu anlattım muayne oldum Yasmin doğum kontrol hapina başladım tam 6 sene hapı kullandım hic bırakmadan ara vermeden .. daha sonra 24 yaşında evlenmeye karar verdim son kez hapı ictim adet oldum o ay bir daha baslamadim evlenmiştim bebek olursa olsun modundaydim 56 kilo ile evlendim 1.73 boyundayim. Neyse evlendim hapı da bıraktım adet olmuyorum 40-45 gun geciyor gelen giden yok tarlusal alıp iciyorum o şekilde geliyor .. Eylul ayında evlendim .. Şubat ayında eşime tahlil vermesini soyledim bende polikistik over var ama onda da herhangi bir sorun var mı onu gormek icin kırmadı beni gidip tahlil verdi sonuclar gayet iyiydi .. ben bir doktora gittim doktor smear testi aldı tahlil muayne vs dedi olur erken deneyin 1 yıl kendi kendinize .. ovulasyon testi aldım iki ay denedim yumurtlama oluyor catlama oluyor sonuc negatif adet olmuyorum .. Mayıs ayında bir kliniğe gittim doktora durumu anlattık sonucları gordu muayne etti klomen gunde 3 kez kullanmamı soyledi kullandım gittim en buyuk yumurtam 11 mm .. bir suru yumurtam var fakat boyutları kucuk yeterli değil , bu kez gonal f 450 ml iğne verdi gunluk 50 ml vuruldum 9 gun boyunca hic kontrole cağırmadi 9 gun sonra kontrole gittim en buyuk yumurtam yine 11 mm , burada konular actım buyumeyen yumurta vs diye hatta. Neyse inositol toz şase kullanıyorum bu arada bu surecte ve glifora başladım gunluk 1000 mg iciyorum ama en buyuk yumurta 11 mm. Neyse doktoru değiştirme kararı aldım bu ucuncu doktorum olcakti artık tup bebek kliniğine başlamaya karar verdim artık orda kalırım dedim son aşama tup bebek ya . Tahlilleri goturduk durumu anlattım eşimden kendi laboratuvarlarinda tahlil istediler verdi .. herşey yolunda muayne oldum toplam 10 yumurtam vardı o gun doktor kesin konusmadi ama birden cok yumurta buyuyebilir diye tup bebek gibi diye kesin konuştu ama bakicaz gorcez dedi rahim filmi istedi benden tuplerin acık olduğundan emin olalım dedi cekildim sorun yok şukur . O ay zaten bekliyorum adet olcam ilac kullanıp bu arada bize B12 ve D vitamini takviyesi verdi ben inositol ve Glifor devam ediyorum o ay tarlusal icip adet oldum ve doktora gittim muayne oldum femera hap başladım gunde bir tane etkili ilacmis vs klomene cevap vermiyorum diyorum doktor femera veriyor gunde bir tane neyse ictim bu hapı gittim kontrole kendi doktorum yokmuş hasta olmuş yerine başka bir doktor kontrole girdi en buyuk yumurtam 11 mm gelişme olmamış dedi rahim incelmeye baslamis haplardan estrofem verdi rahim kalinlastirici .. tutunma olsa bile duşer yoksa dedi adet soktorucu verdi duphaston neyse ben duphaston iciyorum adet olmayı bekliyorum aradım merkezi randevu alcam doktor bey ayrılmış ordan artık yokmuş kendine yeni yer acicakmis istersek orada devam edebilirmisim doktoru aradım bir bucuk ayı gecer dedi muayne yeri acmam oteki adetinde goruselim dedi kapattık telefonu moralim bozuk ertesi gun merkezi aradım o yokken yerine kontrolumu yapan doktorla devam etmek istedigimi soyledim iyi ki de boyle olmuş herşey .. adet oldum kontrole gittim asla tup bebek yanlısı bir doktor değil , size tup bebek yaparsak uzulurum dedi gerek yok cunku diye .. muayne mi oldum ve bana klomen + merional iğne 150 ml gunluk verdi 4 adet iğne gobekten vurulcak hergun klomeni ictim takviyelerime devam ediyorum aynı zamanda ignelere gectim 3 tanesini vurdum kontrole gittim ve ilk kez o ay 15--17-18 şeklinde 4 yumurtam vardı toplam elimde kalan bir iğneyi bir gun ara verdim ertesi gun vuruldum ve diğer gun kontrole gittim şukur ki istenen boyuta ulaşmıştı yumurtalarim o gun catlatma iğnesi oldum orada ve daha sonrası hayatımın ek guzel haberini aldım asla umutsuz olmayın elinizden geleni yapın dua edin . Benimde dualarimdasiniz benim gibi polikistik olanlara kilonuzu koruyun ideal kilonuz neyse o kiloya ulasin sigara kullanıyorsanız bırakmaya calışın , veya azaltın , şekeri bırakın takviyelerinin duzenli kullanın biraz uzun oldu kusura bakmayın inşallah en kısa surede dileyen isteyen kim varsa hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin Rabbim. Hic kimseyi evlat acısıyla evlat hasretiyle sinamasin