birgun ormanlar kralı aslan karısıyla işi pişirmektedir.işleri bitince ikiside uykuya dalarlar.ikisini uyurken goren tilki dişi aslanın cazibesine dayanamaz ve onu uykuda .... sonra dişi aslan uyandığında bişi olduğunu anlar ve kocasına haber verir. erkek aslan cok sinirlidir ve butun ormanı toplar. kim yaptıysa cabuk elini kaldırmasını soler. o sırada cakal gecmektedir. tilkiye sorar:
-ne oluyor burda
-aslan elini kaldıranı ormanın muduru yapacakmıs.
CAkal duyar duymaz elini kaldırır. ve aslan cakalı oracıkta bi guzel..
olayın ertesi gunu aslanın hısmına uğrayan cakal yururken bacaklarının arası yandığı icn bacaklarını acarak yurur. onu oyle goren tilki:
-ormana mudur oldun,yuruyuşun bile değişti.
bir adam evinde mas.. yapmaktadır. adam o kadar sert asılırki aleti elinde kalır. sonra doktora gider yerinde dikmesi icin. doktor soar :
doktor-ee nerde aletin
adam-cebimde
doktor-cebinda sadece tadelle var
adam-eyvah gelirkan yar.. yemişim
Nasreddin hoca birgun eşeğine ters biner. bunu goren bir koylu:
-hocam eşeğe niye ters biniyorsunuz
nas. hoca-sanane lan oc..
birgun temel ucağa biner. ilk ucağa binişidir ve ona anlatılanlara gore insanlar ucaktan karınca gibi gozukmektedir.derken bir anons gelir ''ucağımız kalkmak uzeredir kemerlerinizi bağlayınız''
bunu duyan temel heyecanlanır ve ucağın kalktıın zanneder. yanındaki adama:
bak usağum ha burdan insanlar hakkatten karunca gbi gozukiy
adam:
bey efendi onlar gercek karınca ucak daha kalkmadı.
10 kişiyi oldurmekten omur boyu hapis mahkumu olan adam hapisten kacar. Kacarken onune cıkan bir eve girer ve yataklarında uyumakta olan bir cifti esir alır. Adamı bir sandalyeye, kadını da yatağa bağlar. Bir an etrafına bakınıp kadının ustune atlar ve boynunu opmeye başlar. Aradan bir dakika bile gecmez, mahkum yeniden ayağa fırlar ve odayı terkeder. Bunun uzerine adam karısıyla konuşmaya başlar;
- "Sevgilim, bu adam yıllardır kadın gormemiş. Boynunu nasıl optuğunu gordum. Sanırım geri gelince seninle birlikte olmak isteyecektir. Aman ne derse yap, onu sinirlendirme, sadece memnun olmasını sağla ki burdan sağ cıkabilelim. Unutma hayatımız buna bağlı. Dayanıklı ol ve unutma, seni seviyorum!".
Kadın bu sozler uzerine gulumser ve sakince konuşur;
- "Haklısın sevgilim bu adam yıllardır kadın gormemiş ama o sırada benim boynumu opmuyor, kulağıma senin cok yakışıklı olduğunu, seni cok beğendiğini soyluyordu. Hemen ardından da bana vazelinin banyoda olup olmadığını sordu. Dayanıklı ol ve unutma, bende seni seviyorum!"...
verilmişse k baqmayın.
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- 5 adet kopmalık fıkra xD