Merhaba kızlar ,
Oncelikle 15 haftalık hamileyim ve 5 aylık evliyim yani baya hızlı oldu aslında regl duzenim cok kotuydu aylarca geciktiği olurdu ve hemen hamile kalabileceğimi duşunmuyordum hatta once kontrole gitmeyi bile planlıyordum hatta biliyorsunuz ilk bir sene cocuk yapmayın bile diyenler oldu Yumurtlama donemim de takdir edersiniz ki regl duzensiz olduğu icin net olmuyordu. Bir de cok bilgisizdim. Sonra bir şey okudum bu sitede yumurtlama doneminde beyaz akıntı cok oluyor demişlerdi. Oyle bir gun denk geldi ve olmayacağını duşunerek eşimle birlikte oldum. Oyle ayağı dikmeler 15 dakika yatmalar da olmadı yatakta. Hatta hemen temizlendim acık acık anlatıyorum cunku bilmeyenler cok var bu konuları ben de bilmiyordum mesela. Sonrası malum zaten hic umulmadan hamile kaldığmı oğrendik. Bu surecten sonrası nasıl hamilelik kesinleşti?
İdrar testi pozitif cıkınca kan testi verdim. Beta değeri 90 civarı cıktı doktor kese gordu ama bebek kalp atışı duyulana kadar hamile saymıyorlar sizi kızlar. 2 gun sonra değerin 2 ye katlanması gerekiyor. Benim 2 gunde bir baya baya artarak ilerledi hatta en son 5bin civarlarına cıktı. Sonra kesede bebek gorduler cunku bazen dış gebelik vesaire de olabiliyor. Sonrasında da kalp atışları ve kesinlik kazandırma.
Bazen fark ediyorum ki bu site dışında bilgi alınabilecek yerler cok az. Doktorlar bile bazen net bilgi vermiyorlar. Halbuki insanlar yaşadıkları surecleri anlatınca daha bilgilendirici oluyor. Bazen hic umulmadan oluyor hamilelik ama bence o beyaz akıntılı gune denk gelmesi buyuk etken oldu. Ama en onemli şeyin stres yapmamak olduğunu duşunuyorum. Bazen hic umulmadık anlarda oluyor. Ama ben en başından tedavi ihtiyacımız olabileceğini hatta belki hic bebeğimiz olmayacağı ihtimaline bile alıştırmıştım kendimi. Ki bir de cok yeni evliydik. Yani kısacası lutfen uzmeyin strese sokmayın kendinizi ve evliliğinizi. Uzun bir yazı oldu ama icimden geldiği gibi yazmak istedim umarım az da olsa bilgilendirici olmuştur