5 yıllık evliliği suresince 5 kere taşınmış tecrubeli bir kiracı olarak en sonunda kendi evimi almaya karar verdim ve aldım. biraz yılgınlık, biraz inat, biraz ozlem neticesinde ev alırken acelecilik yaparak ince eleyip sık dokumadan şu anda oturduğum evime taşnıdmı. evimi seviyorum yalnız cok fazla eksiğim var. şu anki aklım olsaydı biraz daha irdeleyerek almaya calışırdım. eminim sizlerin icindede ev almak isteyen yada kiraya cıkacak olan arkadaşlar vardır. keşke dememk icin eve alanların, kiraya cıkıp pişman olanların bir evde olması gereken olmazssa olmazları yazarak bu arkadaşlara yol gostermesi. benbir kac tavsiyeyle başlamak istiyorum. akılma geldikce ilave edirm. sizleride bu paylaşıma katılmaya davet ediyorum.

EV ALMAYI DUŞUNUYORSANIZ;
oncelikle ani karar vermeyin, pek cok seceneği değerlendirin,
ara kat olmasını tercih edin
ozellikle kış memleketlerinde mutlaka ama mutlaka guney cephe
catı katı ve dukkan ustu birinci katlardan uzak durmaya calışın
icini kendi zevkinize gore yaptırmak isterseniz inşaat alın (paranız yetiyorsa tabi)
hazır yapılmış ve oturulmuş evlerin avantajı, apartmanda yaşanan pek cok sıkıntı (lavabo akması, fayans catlaklarından su sızması v.b.) sorunların genellikle icinde daha once oturan kişiler tarafından halledilmiş olması (tabi umurlu insanlarsa)

şimdilik bunlar. dedğim gibi herkez akılana geleni yazssın ki faydalı bir paylaşım olsun.