34 yaşındayım..
İstanbul ’da yaşıyorum..
2014 haziran doğumlu bir oğlum var..
Oğlumdan once de boş gebelik sebebiyle gecirdiğim 2 tane duşuğum var..
Nur topu gibi de pco

Her iki duşuğum de 7.hafta sonuna doğru kendiliğinden fena bir ağrı ve kanama ile başladı.. İkisi de boş gebelik sebebiyleydi.. Yani kese oluşması gereken yerde oluşuyor, gelişiyor ama bebek yok.. İci boş

Ozel hastaneye gidiyorum ben ve doktorum 2.duşukten sonra bir dolu genetik test, hormon testleri birsuru taramam istedi detaylı.. Oysa normalde devlette en az 3 duşukten sonra genetik testlere bakılıp araştırmaya başlanıyormuş.. Daha cok acı cekelim, umutsuzluk yaşayalım, korkalım diye heralde

Neyse.. İstenen testler o donemin fiyatıyla (2012) yanlış hatırlamıyorsam 3000-4000 tl gibi bir şey tutuyordu.. O yuzden testleri ozelde değil, devlette yaptırmaya karar verdim.. Yaklaşık 1 ay surdu hepsini tamamlamam.. Cunku devlet hastanesi testleri yazmak bile istemiyor, gerekli gormuyor.. Kac doktor kac randevu değiştire değiştire guc bela tamamladık ve cok şukur ki hic bir sorun cıkmadı.. Gerci insan o psikolojiyle diyor ki “Eeee o zaman bir kez daha aynı şeyleri yaşayabilirim yani?”

Testlerden sonra oluşan hamileliğimi 2013 ekim ayında oğrendik.. Heyecandan cok korkular, tedirginlikler, endişeler, acabalar.. “Hamileliğin tadını cıkarmak” sozu hic benlik olmadı kayıplarım sebebiyle.. Hep korkuyla gecti kalbim ağzımda.. Her randevuma elim ayağım titreyerek gittim.. Allah ’ım nasip etti de oğluma kavuştum 2014 haziranda.. Sağlıklı, sorunsuz da bir hamilelik gecirdim cok şukur..
Sonra dedik ki, oğlum en az 3 yaşına gelsin ikinciyi deneyelim.. Eeeee ne demişler? Kul plan yapar kader bozarmış

Bu arada 2020 şubatta doktorum dedi ki “madem ikinciyi istiyorsun, o zaman bu polipleri almamız lazım”

Her ay denemeler..
Her ay negatif sonuclar..
O “kafadan atın” lafları da hikaye! Yok oyle bir şey.. Bu kadar istediğin bir şeyi nasıl hooop diye kafadan atacaksın ki? 3 sene nerdeyse her ay negatif sonuc almama rağmen, her test yapışımda aynı heyecanla bekliyordum sonucu..
Pco ’dan da sebep bir yandan yumurtam catlamıyordu.. Klomen ’le tedaviye başlayalım diye karar verdik 2021 şubatta.. Oncesinde de doktorum sperm testi ile rahim filmi istedi.. Neeeeee?! Rahim filmi mi?Aldı beni yine bir korku.. Hakkında hic iyi şeyler duymamıştım rahim filminin cunku

Randevum 3 marttaydı..
Deli gibi bir korku icimde ama aynı zamanda da anlam veremediğim bir rahatlık vardı.. Boyle şeylerde asla rahat olamayan ben, bir gariptim.. Anestezili yaptırma seceneğim olmasına rağmen “gerek yoktur belki yaaa” duşuncesiyle randevu gunume dek kafamı bulandırdım durdum.. Rahim filmimi İstanbul Şişli Echomar ’da cektirdim doktorumun onerisiyle.. Oradaki hemşire ve doktorlar da oyle rahatlattı ki beni en son şoyle karar verdik : “Anestezisiz başlayalım, eğer dayanamıyorum derseniz o an hemen anesteziye doneriz”

Benim sağ tup tıkalı cıktı.. İşlem esnasında actılar.. “Başka bir sorun yok, hemen halloldu” dendi.. Eşim de sperm testi verdi.. Sperm sayısında sorun yoktu cok guzeldi ama hareketli sperm sayısı %40 ’tı.. Vitamin takviyesi olarak gecen bir ilacta eşime verildi.. Ve rahim filminden sonra 1 gun ara vererek 5 mart itibariyle biz denemelere tekrar başladık..
Rahim filmi sonrası hamile kalan cok duymuştum.. Ustelik bende farkı cok net hissediyordum.. 2 gunde bir (bazen 3 gunde bir) olarak 1 ay boyunca denedik.. Ve 30 martta yaptırdığım kan testiyle beta hcg ’nin 588 cıkmasıyla havalara uctuk resmen.. Uzun zamandır 0.1 gormekten kac kez baktım doğru mu diye hatırlamıyorum bile

Klomen ’i bile almıştım hazırdı.. Regl olup başlayacaktım.. Rahim filmi, eşimin kullandığı ilac, polip ameliyatım hepsi bir vesile doğru zamanı bu zamanmış.. Cok şukur Allah ’ıma

Boş gebeliklerim olduğundan kırmızı noktam kalp atışını duymaktı, bebeğin var olduğunu bilmekti.. Cok şukur onu da duyduk

Hikayem belki oyle buyuk sınavlardan gecme bir kadının hikayesi değil.. Ne kotu durumda caresiz hissedenler var biliyorum elbet.. Ama benim gibi durumda olanların da var morale desteğe ihtiyacı.. Umuda ihtiyacı.. Birinin kalbine dokunur belki.. Sormak istediğiniz bir şey olursa da seve seve cevaplarım

Vazgecmeyin..
İsteyin..
Cabalayın..
Duayı dilinizden eksik etmeyin..
İsyan etmeyin..
İnanın..
Allah ’a guvenin..
Siz elinizden geleni yapın, gerisini O ’na bırakın..
En doğru zamanda en hayırlısıyla isteyen herkesin bir gun bu eşsiz duyguyu tatması dileğiyle