Merhaba hanımlar. Bugun cok onemli ve bana umut veren bir bilgi oğrendim sizinle paylaşmak istedim. Sağlıklı olup ta tekrarlayan kimyasal gebelik geciren kadınların işine yarıyabilir (sebepsiz duşukler). Bugun yurtdışında uzun zamandır goruşmediğim bir tanıdık ile goruştum ve durumumu anlattım (tekrarlayan kimyasal gebelik) onun da 3 sene once başına geldiğini soyledi. Yaptığı testlerde bir sıkıntı cıkmamış fakat Almanyada bir eczacı ona kan pıhtılaşma testi yapmasına ısrarla onermiş daha once test yaptığını soyleyince eczacı ona demiş ki beta hcg nin yukselmesi ile olan kan pıhtılaşma sorunu sadece hamileyken positif cıkarmış. Duşuk yaptıktan sonra yine negatif olurmuş. 3. gebeliğinde tam umudunu kesmişken doktora gitmeden kan sulandırıcıya başlamış ve gebeliği devam etmiş. Adeti geciktikten bir hafta sonra doktora gitmiş ve gebeliği sağlıklı ilerlediğini oğrenmiş. Doktor gereken testleri yaptıktan sonra gebeliğin 8. Ayına kadar kan sulandırıcı vermiş ve şimdi cok sağlıklı bir cocuğu var. Bu cok basit bir bilgi olsa da bunu bilmek bana umut oldu acıkcası belki de işinize yarar diye buraya bırakıyorum. İnşallah guzel haberler alırız hepimiz
(Ozet bazı durumlarda kan pıhtılaşma testi sadece gebeyken positif cıkarmış duşuk yaptıktan sonra yine negatif olurmuş o yuzden sebepsiz duşuk yapan kadınlar hamileyken kan pıhtılaşma testi yapmaları gerekiyor.)