Afyonda yaşayın ve terzilik yapan bir sadık usta varmış.

Sadık usta hep bir erkek cocuğu olsun istermiş fakat bir turlu olmazmış. Birgun oturduğu yerden şoyle bir soz vermiş.

- Ulan 1 tane oğlum olsun bu dotu 1 kere verecem!!

Neyse gunler gunleri kovalamış ve karısı yine hamile kalmış kız cocuğu beklerlerken 9 ay sonunda sadık ustaya mujdeli haber gitmiş. Ustanın artık bir oğlu olmuş. Aradan zaman gectikten sonra Sadık Ustanın aklına verdiği soz gelmiş.

-Hassss... Ulan soz verdik bu sozu tutmamız lazım yoksa başımıza başka şeyler gelir. demiş ve yollara duşmuş.

Civarda ne kadar koy kasaba dağ taş varsa dotu verecek birini aramaya başlamış. En sonunda civar koylerde kor bir cobana rastlamış. İşte buldum demiş sevincle adam hem kor hemde beni sesimden tanımaz demiş ve adamın yanıan gitmiş.

-selamın Aleykum
-Aleykum Selam
-Coban kardeş ben bundan 1 sene once bir soz verdim; eğer oğlum olursa bu dotu birine verecem diye ve benim gecen ay bir oğlum oldu heryeri gezdim dolaştım bu işe en uygun seni buldum eğer sende kabul edersen bu verdiğim sozu yerine getireyim demiş.
Cobanda canıma minnet sen istedikten sonra demiş.

Coban hemen icraata gecmiş ve Sadık Ustanın pantalonunu indirip gorevini yerine getirmiş.

Sadık Usta verdiği sozu yerine getirmiş olmanın mutluluğu ile cobana donmuş.

Usta:Sağolasın Coban kardeş
Coban: Sende sağol Afyonlu Terzi Sadık Usta
Usta: (Hayretler icinde kalarak) Sen beni tanıyomusun
Coban: Yooo tanımıyorum
Usta : Eeee aımı mesleğimi falan nerden bildin
Coban: Bak usta bizim sezilerimiz gucludur. Pantalonunu cıkarırken kumaşından ve keiminin duzgunluğunden terzi olduğunu anladım demiş.
Usta: eee adımı nerden bildin
Coban: Verdiğin sozu yerine getirmek icin bu kadar dolaştığına gore adında Sadık olmalı
UstaŞaşırarak) E hadi o da tamam peki memleketimi nerden bildin
Coban: Eeee usta dotunde kaymak gibi

Soz meclisten dışarı sadece bi fıkra

-------------------------------------------

Amerikali milyoner bir bayan genc ve yakisikli avukatini yanina cagirir ve
der ki:
- Artik yetmis yasina geldim ve biliyorum ki artik bu dunyada misafirim.
Bugun yarin demeye kalmaz ruhu teslim ederiz... Onun icindir ki sana vasiyetimi yazdirmak istiyorum Avukati da;
- Tabi hanimefendi, diyerek hemen kagit ve kaleme sarilir. Kadin baslar saymaya...
- Benim bildigin gibi hic kimsem yok bugune kadar hep tekbasima mucadele ettim ve calismaktan ince islere bile zamanim olmadi..
Kendimi bildim bileli is hayatinin icindeyim. Sadece iki dilegim olacak...
Biliyorsun servetimin tamami 100 milyon dolar... Bana oldugumde 99 milyon dolar harcanarak oyle gorkemli bir cenaze toreni hazirlansin ve yapilsin ki;
butun ulke bunu gunlerce konussun der...
Avukat:
- Evet efendim anladim, der ve " Ikinci dileginiz ne " diye sorar. Yasli ve zengin kadin biraz utanarak biraz da sikilarak genc ve yakisikli avukatina,:
- Bugune kadar hickimseyle beraber olmadim ve hala bakireyim, der.
- Dedigim gibi bugun yarin gocup gidecegim bu fani dunyadan... Bu zevki tatmadan ayrilmak istemiyorum ve benimle is tutmayi kabul edecek kisiye de geri kalan 1 milyon dolari verecegim der.
Avukatin gozleri acilir
ve:
- Anladim efendim, diyerek kendisine bu konuda yardimci
olabilecegini soyler. Genc avukat aksam eve geldiginde kara
kara dusunmektedir... Karisi birseyler oldugunu anlamistir ve konuyu
avukatin acmasini bekler...
En sonunda adam karisina acilir ve o gunku yasli
milyonerle aralarinda gecen
konusmayi anlatir... Esi de 1 milyon dolara bu isi
yapacak birilerini bulabilecegini soyler ve bunu problem yapmamasini
soyler.... Avukat en sonunda agzindaki baklayi cikarir ve:
- Hayatim biliyorsun bugunlerde benim de islerim pek yolunda gitmiyor
ve 1 milyon dolar da cok iyi para hani diyorum eger sen de kabul edersen bir kereden birsey olmaz... Hem ihtiyarin hayrini aliriz hem de iyi bir para kazanmis oluruz ne dersin diye sorar... Genc kadin biraz dusundukten sonra;
- Haklisin hayatim zaten yolun sonuna gelmis durumda hem 1 milyon dolar da cok iyi para bence bir mahsuru yok der....
Genc avukat gelismelerden son derece memnun ve sabahi zor eder dogru yasli milyonerin yanina...
- Efendim, der.
- Eger sizin icin de bir sakincasi yoksa 1 milyon dolarlik vasiyetinizi yerine getirmek icin talibim.. Zaten milyoner bakirenin arayip da bulamadigi bir olay. .
- Peki o zaman yarin sabah saat 10:00 da malikaneye gelirsinve bu isi bitiririz der... Aksam avukat son derece neseli evine gider ve esine milyoner bakireyi razi ettigini ertesi gun bu is icin saat on ' da evine gidecegini soyler.. Esi de;
- Peki o zaman yarin seni ben birakirim tahmini yarim saat surse ben seni 10:30 gibi yine oradan alirim, diyerek anlasirlar...
Aynen planlandigi gibi ertesi sabah kadin avukati malikaneye 10 da birakir ve gider.. 10:30 civarinda evin onune gelir ve beklemeye baslar...
Evde hic kipirti yok..
- Neyse, der kadin 5-10 dakika uzayabilir onemli degil diye dusunur... Saat 11 ' e dogru artik dayanamaz ve baslar dit dit kornaya basmaya... evden hala ses yok.. Birkac dakika sonra tekrar dit dit...
Gene cit yok....
Artik kadin iyice sinirlenmeye baslar ve hic araliksiz kornaya basar.....
Daaaaaattttttt !!!!! daaaatttttt...!!!!!!
Derken pencereden yari ciplak vaziyetde genc avukat cikar ve esine seslenir
Sevgilim sen bugun git benim ne zaman gelecegim belli
degil... Kadin fikrini degistirdi cenazemi belediye kaldirsin
diyoooor.....

Not: İşte ekledim 1 tane daha devamı gelecek!!!!