merhaba, yaşadıklarımı ben de size anlatmak istiyorum. şubat ayında ben dış gebelik gecirdim ektopik gebelik diyolar tupe yerleşen embriyoya, sol tupumdeydi benimde. 1 şubatta hamile olduğumu oğrendim. Ve 3 gun sonra lekelenmeler başladı doktoruma sordum yerleşme lekesidir kahverengiyse korkma dedi oncesinde kahverengi lekelerdi sonra wc gittğimde vişne curuğu kanama başlayıp duruyo kanama gelip gidiyo pembe kanamalar yaşadm acile baska ozel doktora gittim vajinal ultrasyon yaptığında kasık samcılarım beni bitiriyodu bu surede tabi kan değerlerim cok guzel ilerliyo 2 katı olarak cok iyi ilerliyo sonuclar ama kese yok ortada. Doktorlar cok ilginc buluyo bu dırumu zaten. Sonrasında ertesi gun yine doktor değiştim renkli doblor cekindim orda bile cıkmadı sonra docente yonlendirdiler adam tak diye buldu 9 şubattı. Embriyo sol tupune yerleşmiş dedi ama cok ilginc olan ve olmaması gereken şey kan beta hcg değerlerin muthiş guzel artıyor sağlıklı bir bebek gibi dedi. ( buarada 4 doktor değiştim en iyisi ve bilgilisi buydu tv programlarına bile cıkmış ) neyse
9 şubatta 100 mg doz ( 2 kutu ) mmethotrexate iğnesi vuruldum ama duşmedi tam 7. Gun tekrar 2. doz iğne vuruldum yine 100 mg (2 kutu). 2. vurulduktan sonra şuan değerlerim yavaştan duşmeye başladı ama aşşşırı sancılı ağrılı kanamalı gecti hep surekli kan verdim geldim sol kasık beni mahvetti hem sol kasık ağrısı hem adet sancısı gibi ağrılar bir de wc gitmek olum gibiydi kramp giriyodu vs derken şuan en spnında 230 a duştu daha sıfırları gormedım bu haftasonu yıne gıdıcem bakalım. ağrılarım cokkk fazla aşırı derecede duşerken cok sancı yaşadım kanamam oldu, sol tarafım ağrılıydı ve pelvik ağrı denilen ağrıyı yaşadım alt bolgede kramplı ağrılar sancılar Buyuk ve kucuk tuvalete cıkarken kramplı sancılar vs neler neler 1 hafta mahvetti beni. işte şuan 230 oldu biraz rahatladım ama wc deki kramplar sol tarafıma vuran ağrlar daha tam gecmedi. bakalım cumrtesi ne olcak ilk hamilelğimdi bu arada . bu surecten sonra ne yapmam lazım bilmiyorum 3 ay yasak hamile kalmak. cunku kemoterapi iğnesi vucuttan 3 ayda atılıyor Allah korusun hamile kalırsan bebek hasarlı dogabılır ya da farklı sıkıntılar cıkarabılır vs. sorunları var. cumartesi kontrolum var bakalım ne olucak
Ne yapmak lazım bu surecten sonra bu konuda direk bu dediklerimi yaşayanlar tecrubeli insanlar lutfen yazabilir mi
DiŞ gebelİk gecİren ( ektopİk gebelİk ) tupte yerleŞen embrİyo
Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadın Hastalıkları ve Jinekoloji
- Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
- DiŞ gebelİk gecİren ( ektopİk gebelİk ) tupte yerleŞen embrİyo